Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Metsäkallio

Kenelle: Seniori-ikäisille, paljon hoitoa ja apua tarvitseville kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Helsingin Pitäjämäessä Helsingin Diakonissalaitoksen palvelukeskus Kotikallion tiloissa 2. ja 3. kerroksessa.

Metsäkalliossa on 13 asuntoa, jotka ovat kooltaan 15 -27 m2. Jokaisessa asunnossa on oma inva-mitoitettu wc ja kylpyhuone, yhden asunnon wc ei ole esteetön. Meillä on paljon yhteisiä tiloja, kuten uima-allasosasto, kuntosali ja keramiikkapaja. Molemmissa kerroksissa on myös yhteiset oleskelu- ja keittiötilat sekä kodinhoitohuoneet. Joidenkin asuntojen yhteydestä on pääsy yhteiselle parvekkeelle, jossa vietämme kesäisin aikaa esimerkiksi grillauksen merkeissä. Alakerrassa sijaitsee myös kahvio ja ravintola.

Toimipisteen tiedot

Metsäkallio - Kyläkirkontie 6-10 00370 Helsinki

044 711 4403

palveluyksikön johtaja (ark. 9-15)

040 182 5537

Paljon hoitoa ja tukea antava henkilökunta asukkaan turvana

Kodin ulkopuolella kaikki asukkaamme tarvitsevat ohjaajan apua liikkumiseen ja asioiden hoitoon. Osa asiakkaista kommunikoi puheella, osa käyttää bliss-symboleja ja osa kommunikoi elein ja ilmein. Henkilökuntamme on koulutettu käyttämään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä.

Metsäkallion henkilökunnasta suurin osa on lähihoitajia. Tunnelma on rauhallinen ja kiireetön. Meille on tärkeää huomioida arjessa jokaisen asukkaan toiveet ja mahdollistaa heille viihtyisää ja virikkeellistä asumista. Meillä on paljon yhteistä toimintaa, kuten kaverikoiratoimintaa sekä laulu- ja elokuvailtoja. Joka torstai kokoontuu eläkeläisten päivätoimintaryhmä, joka kokoaa yhteen lähes kaikki asukkaamme. Säännöllisesti kokoontuvassa asukaskokouksessa asukkaat voivat itse vaikuttaa yhteiseen tekemiseen.

Metsäkallio

Kyläkirkontie 6-10, Helsinki