Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Metsäkallio

Kenelle: Seniori-ikäisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Helsingin Pitäjänmäessä, Diakonissalaitoksen palvelukeskus Kotikallion tiloissa 2. ja 3. kerroksessa.

Metsäkallio tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua vehreällä ja rauhallisella alueella. Asuntoja on 13 ja ne ovat kooltaan 15–27 m2. Jokaisessa asunnossa on oma invamitoitettu wc- ja pesutila, yhden asunnon wc ei ole esteetön. Molemmissa kerroksissa on yhteiset oleskelu- ja keittiötilat sekä kodinhoitohuoneet. Joidenkin asuntojen yhteydestä on pääsy yhteiselle parvekkeelle, jossa vietämme kesäisin aikaa esimerkiksi grillauksen merkeissä. Palvelukeskuksessa on yhteisiä tiloja kuten saunaosasto, kuntosali ja keramiikkapaja sekä erilaisia palveluja mm. kampaamo, kahvio ja lounasravintola.

Toimipisteen tiedot

Metsäkallio - Kyläkirkontie 6-10 00370 Helsinki

044 711 4403

palveluyksikön johtaja (ark. 9-15)

040 182 5537

 

Omavalvontasuunnitelma
Metsäkallio

Tyytyväiset asiakkaat ja osaava henkilöstö luovat lämminhenkisen tunnelman

Kodin ulkopuolella kaikki asukkaamme saavat ohjaajan apua liikkumiseen ja asioiden hoitoon. Osa asukkaista kommunikoi puheella, osa käyttää bliss-symboleja ja osa kommunikoi elein ja ilmein. Ohjaajat on koulutettu käyttämään puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä.

Metsäkallion henkilökunnasta suurin osa on lähihoitajia. Tunnelma on rauhallinen ja kiireetön. Meille on tärkeää huomioida arjessa jokaisen asukkaan toiveet ja mahdollistaa heille viihtyisää ja virikkeellistä asumista.

Meillä on paljon yhteistä toimintaa, kuten kaverikoiratoimintaa sekä laulu- ja elokuvailtoja. Maanantaisin musisoimme ja torstaisin kokoontuu eläkeläisten päivätoimintaryhmä, joka kokoaa yhteen lähes kaikki asukkaamme. Säännöllisissä asukaskokouksissa asukkaat voivat itse vaikuttaa yhteiseen tekemiseen. Siivouspalvelu ja oma kodinhuoltajamme takaavat puhtaan ja viihtyisän asuinympäristön. Maukkaat ja monipuoliset ateriat tulevat palvelukeskuksen keittiöstä.

Katso alta video Metsäkalliosta

Metsäkallio

Kyläkirkontie 6-10, Helsinki