Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Metsäryhmä

Kenelle: Kehitysvammaisille henkilöille, joilla on kohtalaisen hyvä fyysinen kunto ja toimintakyky.

Missä: Pohjois-Espoon Lakistossa

Metsäryhmässä on ryhmämuotoista toimintaa, jossa harjoitellaan sosiaalisten tilanteiden hoitamista ja vuorovaikutus- ja kommunikointitaitoja. Toiminnassa huomioidaan asiakkaan yksilöllisen tuen tarpeet ja riittävän ohjauksen saaminen tehtävien suorittamiseen.

Nimensä mukaisesti ryhmälle kuuluu fyysisiä ja metsäisiä tehtäviä, kuten metsäpolkujen kunnossapito, polttopuiden teko sekä kuljetus lähialueille. Hoidamme Rinnekodin joulukuusiviljelmiä sekä myymme ja kuljetamme joulukuusia. Metsäryhmä tekee vuodenajan mukaan vaihtuvia kiinteistönhoidollisia tehtäviä, kuten lumitöitä, haravointia, oksien/risujen raivaustöitä sekä siivoustöitä Lakiston alueella. Toimintaan kuuluu myös käytöstä poistettujen huonekalujen purkaminen ja kierrätys sekä verstaalla puutöiden tekeminen.

Metsäryhmä liikkuu paljon Lakiston alueen lähiluonnossa ja liikuntaa harrastetaan muun muassa jalkapallon ja frisbeegolfin merkeissä ja kaksi kertaa viikossa liikunta- ja kuntosalivuoroilla. Kerran kuukaudessa pidetään asiakaskokous, jossa käsitellään metsäryhmän ajankohtaisia asioita ja asiakkaat pääsevät vaikuttamaan toiminnan sisältöön omilla toiveillaan. Metsäryhmä osallistuu toimintakeskus Martissa järjestettäviin yhteisiin tapahtumiin ja juhliin. Korona-aikana otamme huomioon yleiset suositukset ja rajoitukset.

Toimipisteen tiedot

Metsäryhmä - Skogbyntie 4 02980 Espoo

040 567 2575

palveluyksikön johtaja (arkisin 8-16)

044 759 7041

Katso videoupote.

Metsäryhmä

Skogbyntie 4, Espoo