Asumisen tuen palvelut, Tuusula

Multatie

Kenelle: Kaikenikäisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea asumiseen.

Sijainti: Tuusulan Mattilassa, pari kilometriä Keravan keskustasta.

Multatien iso talo on jaettu kolmeen yhdessä toimivaan ryhmäkotiin, joissa jokaisessa on kuusi asukasta. Asukkaittemme yhteisessä käytössä on keittiö, ruokailutila, olohuone, sauna, ja pyykkihuone. Talomme sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella, jonka ympäristössä on turvallista kulkea. Jokainen asukkaamme voi sisustaa oman huoneensa itse. Yhteiset kodinomaiset tilat ovat avarat ja kaikkien apuvälineiden käyttö on otettu huomioon. Talo on täysin esteetön ja suunniteltu pyörätuolin käyttäjälle. Myös erilaiset kommunikaatiomenetelmät ovat meillä arjessa vahvasti läsnä. Luonnon lähellä olevan talon isolta pihalta löytyvät keinut, marjapensaat, grillit ja terassit. Meillä omaiset voivat vierailla vapaasti.

Toimipisteen tiedot

Multatie - Multatie 26 04340 Tuusula

040 809 7208

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 564 0996

 

Omavalvotasuunnitelma
Multatie

”Multatiellä on kivoja kavereita ja ohjaajia. Täällä saa hyvää apua ja hoitoa”

Huomioimme arjessa asukkaiden itsemääräämisoikeuden ja pyrimme siihen, että kaikki saavat elää mahdollisimman omannäköistä elämää ja vaikuttaa omiin asioihin niin paljon kuin pystyvät. Meillä asukkaat oppivat elämään itsenäistä elämää ja ottamaan samalla toiset ihmiset huomioon. Kannustamme ja tuemme asukkaita omatoimisuuteen kaikissa tilanteissa kuten kodinaskareissa ja harrastus- ja vapaa-ajan toiminnoissa. Arkipäiviä rytmittävät arkirutiinit ja -työt. Viikonloput pyhitämme rentoutumiseen ja yhteiseen tekemiseen, kuten ulkoiluun, saunomiseen, elokuvien katseluun ja hyvin syömiseen.

Ohjattua vapaa-ajan toimintaa järjestämme kerran viikossa ja teemme myös koko talon porukalla yhteisiä retkiä. Toimintaamme rakennetaan yksilöllisten ratkaisujen kautta ja asukkaiden tarpeet otetaan huomioon arjen toimintaa suunnitellessa. Järjestämme asukaskokouksen kerran kuussa. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja meillä vallitsee kiireetön, rauhallinen ja kodinomainen tunnelma – olemme yhtä suurta perhettä.

Multatien asukkaat juhlivat yhdessä

”Mä tykkään, kun täällä askarrellaan ja lauletaan ja juhlitaan kaikkien synttäreitä ja katotaan yhessä telkkaria”

Multatie

Multatie 26, Tuusula