Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Nyyttipuisto

Kenelle: Helsinkiläisille kehitysvammaisille aikuisille, joilla yksilöllisiä palveluntarpeita

Sijainti: Helsingin Alppikylässä, viihtyisällä uudella asuinalueella

Nyyttipuisto tarjoaa sekä ryhmäkoti muotoista asumista että erillisasumista. Tilamme ovat valoisat, tilavat ja esteettömät. Nyyttipuisto on jaettu kolmeen viiden asukkaan ryhmäkotiin. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat olohuone, sauna ja kodinhoitohuone. Lisäksi asukkaat voivat käyttää taloyhtiön yhteistä kuntosalia. Ryhmäkodin asukkaiden omat kodit ovat 27,5 m2 asuntoja ja jokaisella on oma kylpyhuoneella ja pieni keittiö. Erillisasunnot ovat 40 m2 yksiötä.

Toimipisteen tiedot

Nyyttipuisto - Alppikylänkatu 22-24 00770 Helsinki

044 792 7057

palveluyksikön johtaja (arkisin 9-15)

044 777 6300

 

Omavalvontasuunnitelma
Nyyttipuisto

Nyyttipuisto on koti, jokaiselle asukkaallemme

Nyyttipuiston toiminta perustuu asukkaille laadittuihin yksilöllisiin palvelujen toteuttamissuunnitelmiin. Nyyttipuistossa pyritään kaikessa toiminnassa huomioimaan asukkaiden erilaiset tarpeet silloinkin, kun ne edellyttävät erityisen vaativaa tukea, turvallisuutta, runsasta hoitoa ja huolenpitoa.

Ryhmäkodin asukkaiden arkipäivien sisältö muodostuu arkirutiineista ja työstä, harrastuksia unohtamatta. Viikonloput pyhitämme vapaa-ajalle, kuten ulkoilulle, yhteisille hetkille ja rentoutumiselle. Kuuntelemme musiikkia, katsomme elokuvia ja järjestämme arkea katkaisevia juhlia. Asukkaamme nauttivat myös aistiharjoituksista ja hieronnoista. Asukkaille tärkeää on läsnäolo ja aidosti hyväksyvä ilmapiiri. Yhteistä toimintaa suunnittelemme kerran kuukaudessa olevassa asukaskokouksessa.

 

 

 

Erillisasuntojen asukkaiden palvelu tuotetaan heidän omaan kotiin. Palvelun tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen elämä, yksilöllisten tarpeiden ja mahdollisuuksien puitteissa. Kannustamme asukasta oman elämän suunnitteluun ja omatoimisuuteen kaikissa arjen asioissa. Ohjaamme asukasta aktiiviseen osallisuuteen yhteiskunnassa ja vapaa-ajan viettoon. Erillisasukkaiden kanssa pidämme oman säännöllisen asukaskokouksen.

Nyyttipuiston henkilökunnalla on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Henkilökunnan erityisosaaminen on monivammaisten asukkaiden hoito, avustaminen ja ohjaaminen. Nyyttipuistossa henkilökunta tarjoaa tukea asumiseen asukkaan tarpeiden mukaisesti, asukasta arvostaen ja kunnioittaen. Henkilökuntaa on saatavilla ympäri vuorokauden.

Nyyttipuisto

Alppikylänkatu 22-24, Helsinki