Asumisen tuen palvelut, Espoo

Odilampi

Kenelle: Espoolaisille kehitysvammaisille.

Sijainti: Espoossa Vihdintien varrella rauhallisella omakotitaloalueella.

Odilampi tarjoaa turvallista asukaslähtöistä ja perhekeskeistä autettua asumista. Odilampi on yksikerroksinen rivitalo, jossa on kaksi ryhmäkotia (B ja C) ja yksiöitä itsenäisempään asumiseen kykeneville henkilöille (A). Jokaisella asukkaallamme on oma koti, jonka koko vaihtelee 13,5-32,5 m2 välillä. Asukkaiden yhteisessä käytössä on siisti ja kodikas keittiö ja olohuone. Liikkuminen on kaikkialla esteetöntä. Yhteisessä käytössä on myös tilava sauna, kodinhoitotilat ja iso piha, jossa vietämme aikaa erityisesti kesällä. Ympäristö on luonnonläheinen ja turvallinen. Kalajärven palvelut ovat kahden kilometrin päässä.

Toimipisteen tiedot

Odilampi - Odilammentie 9 02970 Espoo

A-koti

040 070 9925

B-koti

040 186 5805

C-koti

050 421 5543

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 592 6785

Omavalvontasuunnitelma
Odilampi

”Täällä on mahtava henkilökunta! Täällä on aina mukava käydä, kun on hyvä vastaanotto.”

Ohjaamme ja tuemme asukkaita ympärivuorokauden päivittäisissä toiminnoissa, sekä autamme heitä sopeutumisessa ja aikuisuuteen kasvamisessa. Henkilökunnallamme on monipuolinen koulutustausta ja laaja osaaminen. Jokainen henkilökuntamme jäsen osaa viittomakieltä. Tarkoituksenamme on luoda puitteet turvalliselle ja viihtyisälle asuinympäristölle niin, että asukkaidemme hyvä elämä toteutuisi.

Asukkaamme arvostavat hyvää kotitekoista ruokaa, itsemääräämisoikeuttaan ja vapautta olla omassa rauhassa tai yhdessä muiden kanssa. Meille on tärkeää toimia kuntouttavan työotteen mukaisesti. Asukkaamme käyvät työ- tai päivätoiminnassa ja välillä on myös kotipäiviä. Autamme tarvittaessa arjen askareissa, kuten aamuherätyksissä, ruokailuissa, pesussa ja pukeutumisessa. Kaikki asukkaamme osallistuvat myös keittiövuoroon, jossa keittiövuorolainen saa päättää kaikkien yhteisen iltapalan sekä avustaa sen tekemisessä.

Viikonloppuisin asukkaamme voivat halutessaan valvoa pidempään ja nauttia illalla yöohjaajan kanssa ”yökkökahveja”. Kerran viikossa pidettävässä asukaskokouksessa asukkaat voivat kertoa toiveistaan ja suunnitelmistaan. Järjestämme paljon yhteistä tekemistä, retkiä ja juhlia, joihin voi halutessaan kutsua myös läheisiä ihmisiä.

Odilampi

Odilammentie 9, Espoo