Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Päivälä

Kenelle: Kehitysvammaisille henkilöille.

Missä: Pohjois-Espoossa Lakistossa, Toimintakeskus Martin yläkerrassa.

Päivälä tarjoaa viikko-ohjelman mukaista, tavoitteellista ja vahvasti tuettua päiväaikaista toimintaa joko pienryhmässä tai yksilöohjauksessa. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä, tavoitteellista, kuntouttavaa ja virikkeellistä päiväaikaista toimintaa. Yksilölliset tarpeet huomioidaan ja asiakkaan voimavarat, kiinnostukset sekä taidot ovat lähtökohtana päiväaikaisen toiminnan viikko-ohjelman suunnittelulle.

Toiminta koostuu pienryhmätoiminnasta sekä yksilöllisistä tuokioista. Toiminnassa on kiinnitetty erityistä huomiota puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien käyttöön, innostavaan toimintaympäristöön sekä kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. Päivälän toiminnan tarkoituksena on vastata palvelunkäyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin osallisuuden, itsemääräämisen, mahdollistavan lähimmäisyyden ja tasa-arvon hengessä asiantuntevasti, palveluhenkisesti ja ihmisläheisesti. Tiimi on osa Toimintakeskus Marttia.

Toimipisteen tiedot

Päivälä - Rinnekodintie 14 02980 Espoo

040 776 9078

Kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat

Vahvasti tuettu päivätoiminta on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat runsaasti yksilökeskeistä tukea monella elämän osa-alueella. Toiminnan sisältö suunnitellaan asiakkaille yksilöllisten tarpeiden mukaan, asiakkaissa on paljon liikuntavammaisia ja aistihäiriöisiä henkilöitä.

Päivälän tiimin pienryhmä mahdollistaa yksilöllisemmän tuen. Päivälässä kaikki hyväksytään omana itsenään ja heidän osaamistaan ja voimavaroja tuetaan yksilöllisesti, kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat.

Ohjaajia tiimissä on neljä, heistä yksi on erityisohjaaja. Päivälän tilat sijaitsevat Toimintakeskus Martin yläkerran tiloissa, tiloissa on kaksi ryhmähuonetta sekä yhteinen oleskelutila ja yksi wc. Yksikkö sijaitsee luonnonläheisellä alueella, Pohjois-Espoossa, Lakistossa. Lähellä sijaitsevat lukuisat ulkoilumahdollisuudet, esteetön leikkipuisto sekä esteetön frisbeegolfrata. Toimintaa rytmittävät saapumiseen liittyvät rutiinit, toimintatuokiot, ruokailu, hygieniaan liittyvät toimet sekä ulkoilu ja kotiin lähtö.

Kohtaaminen, kumppanuus, kommunikointi

Päivälän toiminnan taustalla vaikuttaa kolme toisiinsa limittyvää painopistealuetta

Kohtaaminen: Kohtaaminen tarkoittaa nähdyksi, kuulluksi, hyväksytyksi ja ymmärretyksi tulemista. Se on tehostettu, yksilöllinen, läsnä oleva, vastavuoroinen, mahdollisimman tasa-arvoinen ja voimaannuttava vuorovaikutustilanne.

Kumppanuus: Tarkoittaa muuttumisen, kehittymisen, oppimisen ja osallisuuden mahdollistavaa yhdessä tekemistä, joka tuottaa onnistumisen elämyksiä kaikille osapuolille.

Kommunikointi: Tarkoittaa olemuskielisten vuorovaikutus- ja kommunikointialoitteiden herkkää huomaamista ja niihin vastaamista. Tähän liittyy valintojen mahdollistaminen sekä yksilöllisten kommunikointimenetelmien etsiminen, kokeileminen, opettaminen, käyttö ja arviointi.

Tervetuloa tutustumaan!

Päivälä

Rinnekodintie 14, Espoo, Suomi