Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Paulinpaja

Kenelle: Keskivaikeasti kehitysvammaisille aikuisille.

Missä: Pohjois-Espoossa Lakistossa, Toimintakeskus Martissa.

Paulinpaja tarjoaa ryhmämuotoista päiväaikaista toimintaa keskivaikeasti kehitysvammaisille aikuisille. Toiminnan painopisteenä ovat yhteisöllisyys, sosiaaliset taidot, monenlainen toiminta ja kommunikaatiotaitojen harjoittaminen erilaisia kommunikaatiomenetelmiä apuna käyttäen. Viikoittaisessa toiminnassa huomioidaan kulttuuri, traditiot ja ajankohtaiset yhteiskunnalliset asiat. Toiminta on ryhmätoimintaa perustuen asiakkaiden yksilöllisiin tavoitteisiin, valintoihin, mieltymyksiin ja voimavaroihin.

 

Toimipisteen tiedot

Paulinpaja - Rinnekodintie 14 02980 Espoo

044 709 1181

Asiakkaiden tavoitteiden ja toiveiden mukaista toimintaa

Viikko-ohjelmamme perustuu asiakkaiden tavoitteisiin ja toivomuksiin sekä viikoittaisissa asiakaskokouksessa asiakkailta saatuun palautteeseen. Strukturoitu päiväohjelmamme sisältää toimintatuokiot aamu -ja iltapäivällä, sekä taukojumpan ennen lounasta. Lounas nautitaan Toimintakeskus Martin ruokasalissa tai lounaskahvila Ainoliinassa.

Aamuisin pidämme aamuinfon, jossa käydään läpi päiväohjelma ja esitellään ryhmien sekä pienryhmien toimintasisältö. Asiakkaat saavat omien mieltymysten ja toiveiden mukaisesti valita pienryhmät, joihin päivän aikana osallistuvat.

Ryhmätoimintamme sisältää muun muassa erilaisia musiikkiryhmiä, kädentaitoryhmässä askarrellaan, aistiryhmässä käytetään multimediaa apuna, kansalaistaitoryhmän, leivontaryhmän, jumppasaliryhmässä pelataan sählyä ja sulkapalloa sekä, peliryhmässä pelataan lautapelejä ja tietovisaa. Uusimpina toimintoina ryhmissä voidaan tehdä Lyfta-virtuaalimatkailua asiakkaiden kanssa, sekä tarpeen mukaan sijaistamme myös etälive-lähetyksiä.

Paulinpajan asiakkaat voivat myös harjoitella ohjatusti yksilöllisiä arjen hallinnan tehtäviä, kuten pyykkihuoltoa ja kannustamme toiminnassa asiakkaitamme omatoimisuuteen kuntouttavalla työotteella. Asiakkaillamme on mahdollisuus poluttua työtoimintaan tai opiskelemaan suunnitelman mukaisesti. Meillä kannustetaan asiakkaita positiivisuuden kautta muun muassa viikoittaisen tsempparipalkinnon avulla.

Tarjoamme mahdollisuuden osallistua kaikkiin Toimintakeskus Martin yhteistapahtumiin sekä retkille ja ulkoiluun. Käytössämme on toimintakeskuksessa liikuntasali, kuntosali, aistihuone ja uimahalli, sekä Lakiston alueen upeat ulkoilureitit ja lähistöllä sijaitseva Majalammen leirikeskus.

Tervetuloa tutustumaan!

Paulinpaja

Rinnekodintie 14, Espoo, Suomi