Asumisen tuen palvelut, Espoo

Pellas

Kenelle: Kaikenikäisille kehitysvammaisille.

Sijainti: Rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella Espoon Myllykylässä, lähellä palveluita ja liikenneyhteyksiä.

Pellaksessa on ryhmäkotiasumista omassa yksiössä ympärivuorokautisella tuella. Pellas on 15 asukkaan ryhmäkoti, jonka asunnot ovat 29-38 m2 kokoisia yksiöitä. Ryhmäkotimme asuinhuoneistot on jaettu kolmeen soluun. Kaikissa soluissa on yhteinen olohuone, jossa asukkaat voivat oleskella ja viettää vapaa-aikaa. Jokaisella asukkaallamme on oma esteetön kylpyhuone ja keittiönurkkaus, johon kuuluu vesipiste ja jääkaappi. Asukkaamme voivat sisustaa oman yksiönsä mieleisekseen. Talossamme on yhteisessä käytössä myös sauna- ja kodinhoitotilat, yhteiset oleskelutilat ja monitoimitila. Melkein kaikissa asunnoissa on myös oma terassi.

Pihallamme on grilli, jonka ääressä vietämme kesäisin aikaa porukalla. Pihalta löytyy myös puutarhakeinu, puistonpenkkejä ja istutuksia, joita hoidamme yhdessä. Taloamme ympäröi metsä ja kaikki kodit on suunniteltu niin, että luonto avautuu ikkunoista. Lähistöltä löytyvät hyvät ulkoilumahdollisuudet ja kävelymatkan päässä on myös kahvila, lähikauppa ja huoltoasema. Espoon keskukseen ja Sellon kauppakeskukseen on noin 10-15 minuutin ajomatka. Henkilökuntamme on paikalla ympärivuorokauden jokaisen asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Toimipisteen tiedot

Pellas - Viljatullintie 5 02940 Espoo

044 499 3137

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 465 8197

Omavalvontasuunnitelma
Pellas

Yhdessä ulkoilu ja liikkuminen ovat olennainen osa toimintaamme

Meillä työskentelee joukko joustavia ja sitoutuneita ammattilaisia, joiden erityisosaamista on vaihtoehtoisen kommunikaation tukeminen ja haastavan käyttäytymisen ennaltaehkäiseminen.  Käytämme päivittäin esimerkiksi puhetta tukevia tukiviittomia, sosiaalisia tarinoita sekä kuvia ja esineitä kommunikaation tukena. Aistiyliherkkyyksiä ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita huomioimme myös porrastamalla ja ennakoimalla toimintoja. Asukkaille suunnitellaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jotta jokaisella olisi turvallinen arki ja mielekästä tekemistä normaalien arkiaskareiden lomaan. Järjestämme kerran viikossa asukaskokouksen, jossa suunnittelemme yhdessä tulevaa toimintaa.

Arkisin asukkaamme käyvät päivä- tai työtoiminnassa ja vapaa-aikaa voi viettää monin eri tavoin, esimerkiksi omissa oloissa rentoutuen tai ulkoilemalla yhdessä. Konserteissa ja omissa harrastuksissa käydään myös yksikön ulkopuolella. Järjestämme yhteisiä retkiä ja juhlia, joihin voi halutessaan osallistua ja kutsua myös omia läheisiään. Yksikkömme kuuluu alansa edelläkävijöihin – moni asukkaamme on muuttanut meille omaan kotiin asuttuaan useita vuosia laitosmaisemmassa ympäristössä.

Pellaksen asukas ja työntekijä pyöräilevät piha-alueella

Pellas

Viljatullintie 5, Espoo