Asumisen tuen palvelut, Espoo

Peuramäki

Kenelle: Kaikenikäisille kehitysvammaisille.

Sijainti: Peuramäki sijaitsee viihtyisällä pientaloalueella Kauniaisten ja Espoon rajalla Sepänkylässä. Ympäristö on rauhallinen ja viihtyisä. Kauniaisten keskustan monipuoliset palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Peuramäen ryhmäkotimme on kaksikerroksinen pienkerrostalo, joka on jaettu kolmeen siipeen. Jokaisessa siivessä on asunnot kuudelle asukkaalle, sekä yhteinen olohuone, keittiö ja iso terassi. Asukkaidemme yhteisessä käytössä ovat myös kuntosali, sauna- ja kodinhoitotilat sekä väestönsuoja/harrastetila. Asuinhuoneistomme ovat kooltaan noin 25-30 m2 ja asukaspaikkoja on yhteensä 18. Kaikissa huoneistoissa on oma kylpyhuone ja osassa asuntoja on myös oma pienkeittiö. Hyödynnämme taloa ympäröivää viihtyisää pihapiiriä ja puutarhaa keväästä syksyyn. Pihallamme on hyvin tilaa esimerkiksi pihapelien pelaamiseen. Meillä jokainen asukas elää yksilöllistä ja omannäköistä elämää osana ympäröivää yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Toimipisteen tiedot

Peuramäki - Peuramäentie 11 02750 Espoo

A-koti

050 407 2194

B-koti

050 407 3641

C-koti

050 408 5246

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 184 2090

 

Omavalvontasuunnitelma
Peuramäki

Omannäköistä elämää ja tukea arkeen

Palvelumme on suunniteltu yksilöllisesti ja jokaisen asukkaan erityistarpeet huomioiden. Ryhmäkodissamme työskentelee 13 ohjaajaa, jotka käyttävät päivittäin puhetta tukevia tukiviittomia, sosiaalisia tarinoita sekä kuva- ja esinekommunikaatiota. Asukkaidemme turvallisuudesta, terveydestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista huolehditaan yhdessä Espoon Kehitysvammaisten Kuntoutusyksikön EKKUN sekä lähialueen terveyskeskuksen kanssa. Asukkaamme osallistuvat myös omien yksilöllisten tarpeidensa mukaan valittuun päivä- ja työtoimintaan tai opiskeluun. Vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä, esimerkiksi järjestämällä yhteisiä retkiä ja juhlia. Asukkaamme käyvät myös vapaa-ajallaan harrastuksissa tukihenkilön tai avustajan kanssa.

Peuramäki

Peuramäentie 11, Espoo