Lapsi- ja perhepalvelut, Turku

Pienryhmäkoti Knut 

Kenelle: Kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille sekä lapsille, joilla on yksilöllisiä avuntarpeita.

Sijainti: Turussa, Lemmontie – Pulmussuontie kulmassa

Pienryhmäkoti Knut on seitsemän paikkainen, ympärivuorokautista hoitoa tarjoava yksikkö kehitysvammaisille ja autismin kirjon lapsille sekä lapsille, joilla on yksiköllisiä avuntarpeita.

Asuminen kasvunkodeissamme on yhteisöllistä. Jokaisella lapsella on oma asunto, jossa on oma wc-kylpyhuone. Asuntoihin kulku on yhteisistä tiloista. Yhteisinä tiloina ovat viihtyisät oleskelutilat, keittiö, saunaosasto ja piha-alueet. Tilamme ovat esteettömät ja ne soveltuvat hyvin lapsille ja nuorille, joilla on erilaisia liikkumisen apuvälineitä.

Arkea lapsen ehdoilla, hänen erityistarpeet huomioiden

Kasvunkodeissamme eletään mahdollisimman normaalia arkea lasten kanssa. Jokaiselle lapselle on nimetty omaohjaaja ja jokaisella lapsella on käytössään henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma. Lapset käyvät koulua ja vapaa-ajalla tehdään lapsille mieluisia asioita ja harrastetaan. Lapset osallistuvat myös arkisiin askareisiin omien kykyjensä mukaisesti.  Apuvälineet ja kommunikaation tukeminen ovat vahvasti läsnä arjessa.

Jokaista lasta kannustetaan ja tuetaan omatoimisuuteen. Heitä tuetaan tekemään valintoja ja kokeilemaan uusiakin asioita turvallisesti ohjaajan kanssa. Tarjoamme lapsille turvallisen arjen lisäksi myös elämyksiä, kuten erilaisia yhteisiä retkiä.

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, sosionomeja ja lähihoitajia, joille on tärkeää toimia yhteisyössä perheiden kanssa.

Rinnekodin palvelujen asiakkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu, lastensuojelu). Palvelu käynnistetään asiakkaan ja/tai omaisten ja kunnan sekä Rinnekodin asiakkuussuunnittelun yhteistyöllä.

 

 

Toimipisteen tiedot

Pienryhmäkoti Knut - Pulmussuontie 36 20360 Turku

Pienryhmäkoti Knut on rakenteilla ja sen arvioidaan valmistuvan 1/2022.

 

 

Lisätietoja:

Palvelualuejohtaja Sini Lindell,
040-5961810

Asiakkuussuunnittelu Tanja Karajas,
050-4143008

Pienryhmäkoti Knut

Pulmussuontie 36, Turku, Suomi