Lapsi- ja perhepalvelut, Espoo

Pienryhmäkoti Viikari

Pienryhmäkoti Viikari tarjoaa kodin seitsemälle 7–17-vuotiaalle kehitysvammaiselle ja autismikirjon nuorelle.
Sijaitsemme Espoon Matinkylässä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Iso-Omenan ostoskeskuksesta kävelee Viikariin muutamassa minuutissa. Viikarin tilat ovat esteettömät ja kodikkaat. Jokaisella nuorella on pienryhmäkodissa oma huone ja vessa pesutiloineen. Nuorella on mahdollisuus sisustaa oma huone mieleisekseen omien vanhempien tai oman ohjaajan avustamana.

Toimipisteen tiedot

Pienryhmäkoti Viikari - Pyyntitie 5 02230 Espoo

040 578 1229

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 664 1274

 

Omavalvontasuunnitelma
Pienryhmäkoti Viikari ja Juniori-Viikari

Nuoret asuvat Viikarissa ympärivuorokautisesti. Viikarissa on paikalla asiantunteva moniammatillinen työryhmä jokaisena vuorokauden aikana. Pienryhmäkoti Viikarissa on erikoistuttu autismikirjon häiriöiden lisäksi arjen haasteisiin.

Pienryhmäkoti Viikarissa arki on nuoren näköistä. Jokaisella nuorella on nimettynä kaksi omaa ohjaajaa ja nuorille on suunniteltu oma henkilökohtainen päiväohjelma, joka on osa yksikön yhteistä viikkosuunnitelman runkoa.  Arjessa näkyy se, että jokainen nuori pääsee vaikuttamaan omalla tavallaan päivän kulkuun. Torstaisin järjestetään aina asukaskokous nimeltään Viikarin Veijarit.

Arjessa korostuu myös perhekeskeisyys ja tiivis yhteistyö perheiden kanssa. Lasten perheet ovat aina tervetulleita Viikariin ja mahdollistamme yhteydenpidon vanhempiin myös teknologiaa käyttämällä.

Keskitymme läsnä- sekä yhdessäoloon: leikimme, ulkoilemme ja leivomme yhdessä. Läheisyyttä unohtamatta. Aina on mahdollista päästä aikuisen kainaloon rentoutumaan. Viikarissa nuoret touhuavat kodin askareita yhdessä ohjaajien kanssa tehden arjesta hyvin kodinomaista. Viikarissa on sitoutunut ja pitkäaikainen henkilökunta.

Viikarissa tehdään myös retkiä: kahvilareissuja, keilaamista, elokuvissa käymistä tai toivotussa kohteessa (esim. Korkeasaari) vierailua.

Voit seurata Viikarin kuulumisia myös Rinnekodin Instagramista.  Viikarin toimintaa ohjaavat Rinnekodin yhteiset arvot: lähimmäisyys, asiantuntijuus ja hyvä elämä.

Lue Pienryhmäkoti Viikarista kirjoitettuja uutisia

Espoolaisyrityksen kehittämä laite helpottaa koronan eristämien vanhusten ja erityisryhmien yksinäisyyttä >>

Lapsi- ja perhetyöstä Radio Helsingin Deetä ja Sympatiaa -ohjelmassa >>

Salapoliisi Mäyrä iloa ja naurua etsimässä >>

Pienryhmäkoti Viikari

Pyyntitie 5, 3. krs, Espoo