Lapsi- ja perhepalvelut, Espoo

Pienryhmäkoti Viikari

Pienryhmäkoti viikari tarjoaa kodin seitsemälle alle 18-vuotiaalle kehitysvammaiselle tai autismikirjon nuorelle. Sijaitsemme Espoon Matinkylässä hyvien kulkuyhteyksien varrella, Iso-Omenan ostoskeskuksesta kävelee alle vartissa. Viikarin tilat ovat esteettömät ja kodikkaat. Jokaisella lapsella ja nuorella on pienryhmäkodissa oma huone ja vessa pesutiloineen. Lapsella on mahdollisuus sisustaa huone mieleisekseen omien vanhempien tai oman ohjaajan avustamana.

Toimipisteen tiedot

Pienryhmäkoti Viikari - Pyyntitie 5 02230 Espoo

040 578 1229

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 664 1274

Lapsilla ja nuorilla hyvä olla

Nuoret asuvat Viikarissa ympärivuorokautisesti. Viikarissa on paikalla asiantunteva moniammatillinen työryhmä jokaisena vuorokauden aikana. Pienryhmäkoti Viikarissa on erikoistuttu autisminkirjon häiriöihin, sekä arjen haasteisiin ja kehitysvammaisten lasten ja nuorten hoitoon.

Pienryhmäkoti Viikarissa arki on lapsen ja nuoren näköistä. Jokaisen yksilölliset tarpeet huomioidaan. Jokaisella lapsella on nimettynä kaksi omaa ohjaajaa.  Lapsille on suunniteltu oma henkilökohtainen päiväohjelma, joka on osa yksikön yhteistä viikkosuunnitelman runkoa. Arjessa korostuu perhekeskeisyys ja tiivis yhteistyö perheiden kanssa. Lasten perheet ovat aina tervetulleita Viikariin.

Arjessa leikitään, ulkoillaan ja leivotaan yhdessä. Syliä unohtamatta. Aina on mahdollista päästä aikuisen syliin rauhoittumaan.

Kolme pehmoleluapinaa istuvat vierekkäin ikkunan edessä

Pienryhmäkoti Viikari

Pyyntitie 5, 3. krs, Espoo