Asumisen tuen palvelut, Vantaa

Piikuja

Kenelle: Kaikenikäisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Vantaalla Myyrmäessä, aivan kauppakeskus Myyrmannin läheisyydessä hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien lähellä.

Piikuja tarjoaa tehostettua palveluasumista ja tukiasumista aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Toimintamme keskiössä on yksilöllinen tuki, ohjaus ja hoito. Suunnittelemme toimintaamme asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden ja suunnitelmien perusteella sekä asiakkaita osallistaen. Näemme omaiset ja läheiset voimavarana ja pyrimme mahdollisimman monimuotoiseen yhteistyöhön.

Toimipisteen tiedot

Piikuja - Piikuja 7 01600 Vantaa

A-talo

040 184 1025

B- ja C-talot

040 505 9803

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 472 6630

 

Mukavaa yhteistä tekemistä ja vertaistukea

Piikuja on koti 18 asiakkaalle. Piikujaan kuuluu kolme erillistä taloa, joista kahdessa (Rivari ja Kuja) on ryhmäkoti ja kolmannessa tukiasuntoja. Rivarin asiakkaat ovat vaikeasti kehitysvammaisia asiakkaita, jotka tarvitsevat paljon tukea arjessaan. Kujalla asuu asiakkaita, joilla on tarvetta enemmän psykologiselle ohjaukselle.

Vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä esimerkiksi retkeilemällä, juhlimalla ja leppoista aikaa viettämällä. Kannustamme myös asukkaitamme keskinäisiin ystävyyssuhteisiin ja vertaistukeen. Myyrmäen ulkoilureitit tarjoavat hyvät puitteet ulkoilulle ja erilaisille aktiviteeteille.

Henkilökunnaltamme löytyy vahvaa ja monipuolista osaamista muun muassa puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien käytöstä. Jokaisella asukkaallamme on omat nimetyt palvelusta vastaavat ohjaajat. Erilaisista asiakasprofiileista ja monipuolisesta työnkuvasta johtuen Piikujalla mahdollistuu työntekijöiden ammatillinen kasvu.

Piikuja

Piikuja 7, Vantaa