Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Puro

Kenelle: Aikuisille kehitysvammaisille henkilöille

Missä: Pohjois-Espoon Lakistossa

Puro on aikuisten kehitysvammaisten vahvan tuen pienryhmä. Asiakkaamme arvostavat toiminnan monipuolisuutta ja ohjaajien läsnäoloa. Kommunikaation haasteista johtuen sanallista palautetta saamme vähemmissä määrin, mutta asiakkaiden viihtyminen Purossa näkyy muun muassa siten, että he tulevat toimintaan mielellään. Puron arki pyritään pitämään aktiivisena ja ilmapiiri rauhallisena, koska sellaisesta asiakkaamme hyötyvät.

Tavoitteet asiakkaillamme ovat pieniä ja liittyvät usein päivittäisiin toimintoihin sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen. Harjoittelemme esimerkiksi käsien pesua, itsenäistä ruokailua ja pukeutumista. Harjoittelemme myös kommunikaatiokeinoja ja valintojen tekemistä. Ryhmätoimintaan osallistuminen on myös monelle haasteellista, ja harjoittelemme sekä tuemme sitä monilla tavoin. Pyrimme myös retkeilemään sekä osallistumaan erilaisiin yhteistapahtumiin, mikä on monille asiakkaillemme ollut haasteellista. Tiimissämme työskentelee moniammatillisessa työryhmässä neljä ohjaajaa, joista yksi on erityisohjaaja. Kokemusta kehitysvamma- ja mielenterveystyöstä on monipuolisesti ja pitkältä aikaväliltä.

Toimimme Lakiston rauhallisella luonnonkauniilla alueella. Tilamme mahdollistavat pienryhmätoiminnan ja yksilöohjauksen. Yksikön sijainti antaa edellytykset aktiiviseen ulkoiluun alueen upeilla ulkoilureiteillä. Palveluja tarjotaan asiakkaille, joilla on sosiaalisten tilanteiden, kommunikaation ja käyttäytymisen haasteita.

Tervetuloa tutustumaan!

Toimipisteen tiedot

Puro - Rinnekodintie 17 02980 Espoo

040 545 8063

Puro

Rinnekodintie 17, Espoo, Suomi