Asumisen tuen palvelut, Espoo

Saunalahti

Kenelle: Palvelumme on kohdennettu nuorille autistisille ja lievästi kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Saunalahti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoonlahdessa. Alueelta löytyy mm. kauppa, kirjasto ja nuorisotila.

Saunalahden asumisen tuen palvelumme sijaitsee kerrostalossa. Ryhmäkoteja on kaksi ja niiden asuinhuoneistot ovat kooltaan 17–19 m2. Jokaisen huoneiston yhteydessä on oma kylpyhuone. Asukkaillamme on yhteisessä käytössä keittiö, ruokailutila, olohuone, aisti- ja kerhotilat, kuntosali ja sauna. Isomman ryhmäkodin yhteydessä on myös kahdeksan yksiötä itsenäisempään asumiseen. Myös yksiöiden asukkaille on tarjolla tukea ja ohjausta omien tarpeiden mukaan. Erilliset yksiöt ovat kooltaan 28–36,5 m2 ja niissä on oma lasitettu parveke. Saunalahden palvelun piiriin kuuluu lisäksi viisi erillistä Satelliittiasuntoa, joissa asuvat saavat apua ja tukea omien yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Toimipisteen tiedot

Saunalahti - Itäviitta 5 C 02330 Espoo

050 407 4882

Koti 3

044 755 9667

Tukiasuminen

050 407 5045

palveluyksikön johtaja (arkisin 8-16)

050 466 0729

Omavalvontasuunnitelma
Saunalahti

Omannäköistä arkea ja vapaa-aikaa

Tuemme asukkaitamme mahdollisimman hyvään, turvalliseen ja omannäköiseen elämään. Lähes jokainen asukkaamme lähtee aamulla töihin tai erilaisiin toimintoihin. Iltaisin asukkaamme käyvät harrastuksissa tai viettävät vapaa-aikaansa kotona. Ohjaajamme auttavat kodinhoidollisissa tehtävissä, asioiden hoitamisessa ja ruuanvalmistuksessa jokaisen asukkaan omien toiveiden mukaisesti. Käytämme vuorovaikutuksen tukena puhetta tukevia tukiviittomia, sosiaalisia tarinoita ja kuva- ja esinekommunikaatiota.

Teemme aktiivisesti töitä yhdessä asukkaiden läheisten, sosiaalityöntekijöiden ja terveydenhuollon kanssa. Yhteisistä asioista ja tekemisestä sovitaan säännöllisissä asukaskokouksissa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme koostuu toimintaterapeutista, sairaanhoitajista, sosionomeista ja lähihoitajista. Järjestämme yhteisiä retkiä ja juhlia, joihin voi kutsua myös läheisiä.

Katso videoupote.

Saunalahti

Itäviitta 5 C, Espoo