Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Suntionpolku

Kenelle: Kehitysvammaisille henkilöille, jotka haluavat asua omassa asunnossa ja asumismuoto on heille turvallinen ja tarkoituksenmukainen.

Sijainti: Suntionpolku toimii tavallisessa kerrostalossa Helsingin Pitäjänmäen viihtyisällä omakotitaloalueella. Lähiympäristöstä löytyy Leppävaaran, Konalan ja Pitäjämäen palvelut.

”Täällä saa päättää omista asioistaan”

Suntionpolku tarjoaa asiakkaille yksilökeskeistä tukea ja itsenäistä asumista, jotta he voivat elää omannäköistään hyvää elämää. Suntionpolku toimii kerrostalossa, jossa jokaisella asukkaalla on oma parvekkeellinen yksiö. Kaikissa asunnoissa on oma kylpyhuone ja pieni keittiö. Yksi talon asunnoista toimii yhteisenä asukastupana, josta löytyy myös henkilökunnan toimisto. Talossamme on yhteisessä käytössä sauna- ja kodinhoitotilat, kuntosali ja pyörävarasto. Samassa kerrostalorapussa on myös muuta toimintaa ja vuokra-asuntoja ulkopuolisille. Lähistöllä on hyvät palvelut ja ulkoilumahdollisuudet.

Toimipisteen tiedot

Suntionpolku - Suntionpolku 3 A 8 00370 Helsinki

044 722 6492

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 667 2073

Omavalvontasuunnitelma
Suntionpolku

Omannäköistä elämää ja yhdessä tekemistä

Henkilökuntamme tarjoaa asukkaille tukea heidän omissa kodeissaan yksiköllisten tarpeiden mukaisesti. Jokainen asukkaamme elää arkeaan omien rytmien ja aikataulujensa mukaisesti. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden ja tarjoaa apua ja tukea asumiseen, arkeen ja sosiaaliseen elämään asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Henkilökunnallamme on monipuolista erityisosaamista, mm. liikunta-, ruokavalio- ja lääkeasioissa sekä erityisosaamista ryhmätoiminnan ohjaamisesta. Asukkaamme voivat itse vaikuttaa toimintaamme ja pidämme kerran viikossa asukaskokouksen, jossa asukkaat voivat esittää toiveitaan ja jutella heitä askarruttavista asioista. Järjestämme yhteisiä retkiä ja juhlia, joihin voi halutessaan kutsua myös läheisiä ihmisiä.

Nainen poimii mansikoita valkoiseen ämpäriin isolla mansikkapellolla.

Suntionpolku

Suntionpolku 3, Helsinki, Suomi