Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Toimintakeskus Atlas

Kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille päiväaikaista toimintaa tarjoava Toimintakeskus Atlas sijaitsee Espoon Matinkylässä. Yksikössämme on lämmin henki, jossa tärkeintä on aito välittäminen ja kohtaaminen sekä asiakaslähtöinen työskentely. Päivämme rakentuvat asiakkaiden tavoitteiden ja toiveiden pohjalta, sisältäen esimerkiksi kommunikaatiohetkiä, musiikkia, retkeilyä, leipomista, ulkoilua, retkeilyä, rentoutusta, pelailua ja aistihetkiä.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Atlas - Pyyntitie 5 02230 Espoo

040 188 4026

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

045 203 5077

 

Kenelle

Kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

Aitoa kohtaamista ja kuulemista

Toimintakeskus Atlaksessa on kaksi puolta: Ainon puolella on hoidollisia asiakkaita ja Valtin puolella ohjauksellisia ja autismikirjon asiakkaita. Monet asiakkaamme kaipaavat ohjaajan huomiota, joten toiminnassamme aito läsnäolo on kaiken tärkeintä. 

Huomioimme jokaisen asiakkaan yksilöllisesti. Jokaiselle asiakkaalle on luotu tavoitteiden mukaan viikko-ohjelma. Osalle asiakkaista viikkostruktuurin merkitys on terittäin tärkeää. 

Atlas sijaitsee hyvällä sijainnilla monipuolisten tekemisten äärellä. Ympäristössä on hyviä ulkoilu mahdollisuuksia, myös kauppakeskus ja kirjasto ovat aivan naapurissa. Toiminta saattaa olla hyvinkin liikkuvaan päivän aikana, kuitenkin asiakaskohtaisesti. 

Asiakaslähtöistä työtä, kiireettä

Meillä asiakaslähtöistä työotetta ei voi liikaa korostaa ja työyhteisössämme on omaksuttu se hyvin. Työntekijämme näkevät ihmisen autismin takaa, ovat pelkäämättömiä ja heillä on kyky sopeuttaa omaa työskentelyään asiakkaan tarpeen mukaan. Heillä on myös kuuntelemisen ja aistimisen taito. Teemme asiakaslähtöistä työtä, kiireettä. 

Atlaksessa työskentelee lähihoitajia, fysioterapeutti, toimintaterapeutteja sosionomeja. Tiedämme, että toiseen voi aina luottaa ja että työ tulee tehtyä.  Moniammatillisena työryhmän työskentelemme yhdessä asiakaslähtöisesti mahdollistaen asiakkaillemme tavoitteellista päivätoimintaa 

Toimipisteen uutisia ja tarinoita

Toimintakeskus Atlas

Pyyntitie 5, Espoo