Työllistyminen ja osallisuus, Kirkkonummi

Toimintakeskus Heikkilä

Kenelle: Yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

Sijainti: Kirkonummen Heikkilän kaupunginosassa

Toimintakeskuksen tilat on suunniteltu vastaamaan erityisen vaativan tuen asiakkaita ja sisutuksessa on huomioitu erityisesti aistipoikkeamien tuomat erityiset tarpeet. Tilat sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa helpon kulkemisen. Oma aidattu piha tuo turvallisen mahdollisuuden ulkoiluun ihan yksikön läheisyydessä. Peruspalvelut sijaitsevat kilometrin päässä Kirkkonummen keskustassa ja meiltä on sinne hyvät julkiset kulkuyhteydet. Käytössämme on hyvät ulkoilumaastot ihan takapihalta lähtien.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Heikkilä - Heikkiläntori 3 02400 Kirkkonummi

040 141 8719

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 707 6939

Tukena moniammatillinen tiimi

Heikkilässä työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu mm. sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitajia ja ICT-asentaja. Henkilöstön erityisosaamisena on erityisen vahvan tuen asiakkaiden kohtaaminen ja tukeminen. Asiakkaat kohdataan yksilöllisesti juuri hänen omalla kommunikaatio- ja vuorovaikutustavallaan. Heikkilässä henkilöstön osaaminen puhetta tukeviin ja korvaaviin menetelmiin on hyvä.

Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaita entistä itsenäisempään elämään. Osalla se voi tarkoittaa opinto- ja työpoluille siirtymistä vaihe vaiheelta, toisille taas vähenevää tuen tarvetta ja itsenäisempää elämänhallintaa. Toimintakeskuksessa on käytössä viikko-ohjelma, joten päivien kulku on hyvin strukturoitunut. Toimintojen sisällöt vaihtelevat kuitenkin päivittäin sen mukaan, mitkä ovat asiakkaan tavoitteet ja omat toiveet. Asiakas tekee itse valintoja päivittäin.

Ohjaaja näyttää erilaisia kommunikaatio- ja toiminnallisuuskuvia asiakkaalle

Uutisia yksiköstä

Toimintakeskus Heikkilä

Heikkiläntori 3, Kirkkonummi