Työllistyminen ja osallisuus, Kerava

Toimintakeskus Jaakkola

Työllistymisen ja osallisuuden palveluja kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille tarjoava Toimintakeskus Jaakkola sijaitsee aivan Keravan keskustassa. Asiakkaillemme vuorovaikutus, aito kohtaaminen ja arvostus sekä pienetkin onnistumisen kokemukset ovat merkittävä osa päivää. Toimintaa järjestää kuunteleva ja kannustava monipuolisesti ammattitaitoinen tiimi, luoden yksikköön välittävän ja iloisen ilmapiirin.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Jaakkola - Kultasepänkatu 4 04250 Kerava

044 7764 411

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 626 2046

 

Omavalvontasuunnitelma
Toimintakeskus Jaakkola

Toiminta suunnitellaan asiakkaiden kanssa

Toimintapäivämme ovat tyypillisesti toiminnallisia ja muutostentäyteisiä. Asiakkaiden tuentarve huomioidaan yksilöllisesti, mikä näkyy muun muassa yhteisen viikko-ohjelman lisäksi asiakkaille tehdyissä yksilöllisissä viikko-ohjelmissa. Tuemme asiakasta tekemään valintoja käyttämällä erilaisia kommunikointikeinoja kuten selkokieltä, kuvakommunikaatiota, strukturoitua päiväohjelmaa sekä tabletin kommunikointiohjelmia. Päivittäisissä aamuinfoissa käymme asiakkaiden kanssa läpi päivän ohjelma ja tiedot läpi strukturoidusti. 

Meille on tärkeää löytää ja tukea jokaisen omia vahvuuksia ja taitoja – kaikki ovat hyviä jossain ja taitoja on hyvä ylläpitää ja kehittää eteenpäin. Iloitsemme yhdessä pienistäkin onnistumisista. Kuuntelemme ja kannustamme asiakkaitamme kertomaan omista toiveistaan ja haaveistaan. Muistamme myös, että huonommat päivät kuuluvat elämään ja niistä selvitään yhdessä toisiamme tukien ja kannustaen. 

Hyödynnämme lähiympäristöstämme löytyviä palveluita monipuolisesti. Ihan läheltä löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet, kauppa, kirpputoreja, Taidekeskus Sinkka ja leikkipuisto. Kävelymatkan päässä on Keravan keskustan palvelut, joihin sisältyy kirjasto, useita ravintoloita, museoita, kauppoja, apteekki ja muut keskustan palvelut. 

Ratkaisukeskeinen ja välittävä työyhteisö

Jaakkolan henkilökunta on asiakaslähtöinen ja motivoitunut. Työpäivän aikana työntekijämme ohjaavat, kuuntelevat ja tukevat asiakkaita heidän päivätoiminnassaan. Ryhmänohjauksessa ohjaajamme voivat tuoda omaa luovuutta ja persoonaa esille 

Moniammatillisessa tiimissämme on osaamista muun muassa haastavien tilanteiden ennakoinnista, autismikuntoutuksesta sekä neuropsykiatriasta. Vaihtoehtoisten kommunikaatiokeinojen käyttäminen monipuolisesti ja aktiivisesti esimerkiksi kuvakommunikaatio, sosiaaliset tarinat, go talknow-ohjelma, boardmaker, tukiviittomat ja AAC-kansion käyttäminen ovat normaali osa työtämme. 

Toimipisteen uutisia ja tarinoita

Toimintakeskus Jaakkola

Kultasepänkatu 4, Kerava