Työllistyminen ja osallisuus, Kerava

Toimintakeskus Jaakkola

Kenelle: Eri-ikäisille kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille, joilla on erilaisia tuen tarpeita arjessaan.

Sijainti: Keravan keskustassa

Toimintakeskus Jaakkola sijaitsee 2019 vuonna remontoidussa tilassa ensimmäisessä kerroksessa maan tasalla. Jaakkolassa on valoisat ja esteettömät tilat, joihin kuuluu kaksi isompaa yhteistä tilaa ja pienempiä toimintahuoneita sekä aistihuone. Lähiympäristöstämme löytyy ulkoilumahdollisuudet, kauppa, kirpputoreja, Taidekeskus Sinkka ja leikkipuisto. Kävelymatkan päässä on Keravan keskustan palvelut, joihin sisältyy kirjasto, useita ravintoloita, museoita, kauppoja, apteekki ja muut keskustan palvelut.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Jaakkola - Kultasepänkatu 4 04250 Kerava

044 7764 411

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 626 2046

Yhdessä tekemistä ja uuden oppimista

Suunnittelemme toimintamme sisällöt yksilöllisesti jokaisen taitojen, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Meillä opetellaan elämänhallintaa esimerkiksi harjoittelemalla arkisia taitoja, kuten siistimis- ja kattaustöitä, ympäristössä liikkumista sekä leivontaa. Käytämme toiminnan tukena kuvitettua päiväohjelmaa ja harjoittelemme valintojen tekemistä päivittäin.

Meillä toiminnot tapahtuvat pienryhmissä tai yksilöllisesti. Pienryhmissä kuuntelemme ja soitamme musiikkia, jumppaamme, asioimme kaupassa, ulkoilemme ja pidämme asiakaskokouksia. Nautimme myös yhdessä päivittäisistä ruokailu- ja kahvihetkistä. Meillä on myös tapana katsoa päivän uutiset ja keskustella aiheista yhdessä. Välillä lähdemme mielikuvitusmatkalle erilaisiin mielikuviin ja koemme asioita eri aistien kautta. Huumori on meille tärkeää ja etsimme haastaviinkin tilanteisiin ratkaisuja yhdessä voimavaralähtöisesti. Henkilökuntamme on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilta löytyy neuropsykiatrista erityisosaamista. Käytämme arjessa myös puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä.

Meille on tärkeää löytää ja tukea jokaisen omia vahvuuksia ja taitoja – kaikki ovat hyviä jossain ja taitoja on hyvä ylläpitää ja kehittää eteenpäin. Iloitsemme yhdessä pienistäkin onnistumisista. Kuuntelemme ja kannustamme asiakkaitamme kertomaan omista toiveistaan ja haaveistaan. Muistamme myös, että huonommat päivät kuuluvat elämään ja niistä selvitään yhdessä toisiamme tukien ja kannustaen.

Toimipisteen uutisia ja tarinoita

Toimintakeskus Jaakkola

Kultasepänkatu 4, Kerava