Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Kartanonhaka

Kenelle: Kehitysvammaisille ja vaikeavammaisille henkilöille sekä autismin kirjoon kuuluville yli 18-vuotiaille ja oppimisvelvollisuutensa suorittaneille henkilöille.

Sijainti: Helsingin Ruskeasuolla hyvien kulkuyhteyksien päässä, Keskuspuiston kupeessa.

Vuonna 2016-2017 remontoitu Toimintakeskus Kartanonhaka tarjoaa osallisuutta ja työllistymistä edistävää toimintaa. Meillä on 45 asiakaspaikkaa ja 20 paikkaa eläkeläisten toimintaan osallistuville. Meillä opetellaan erilaisia elämänhallinnan taitoja, kuten sosiaalista vuorovaikutusta, fyysistä kuntoutumista, kädentaitoja, kotitöitä, oman mielipiteen ilmaisua ja hyvinvoinnin vahvistamista. Toiminnallinen tekeminen harjoittaa valintojen tekemistä, suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta omassa elämässä. Toimintakeskuksessamme on ryhmätoimintojen käyttöön tarkoitettuja isoja tiloja, kuten olohuone ja ateljee. Lepohuoneessa ja vuonna 2018 valmistuvassa aistihuoneessa on mahdollisuus olla rauhallisemmassa toimintaympäristössä. Samassa kiinteistössä on myös liikunta- ja uima-allastiloja, jotka ovat käytössämme.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Kartanonhaka - Tenholantie 10 00280 Helsinki

044 5841 100

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 731 9194

Monipuoliset ryhmät päivisin ja vapaa-ajan toimintaa iltaisin sekä viikonloppuisin

Jokainen asiakkaamme voi valita monipuolisesta viikko-ohjelmastamme itselleen mieluisimmat ryhmät. Viikko-ohjelmassamme on muun muassa uintia, ulkoilua sekä kulttuuritapahtumissa ja lähiympäristön palveluissa asiointia. Meillä järjestetään myös kokki-, musiikki-, aisti-, kommunikaatio-, liikunta- ja rentoutus- sekä fysioterapiaryhmiä. Ateljeemme tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen kuvataidetyöskentelyyn. Yhteisessä olohuoneessamme pelaamme yhdessä lautapelejä, kuuntelemme musiikkia ja luemme lehtiä. Asiakkaamme voivat vaikuttaa yhteiseen tekemiseen viikoittaisissa asiakaskokouksissa. Tuemme yksilöllistä kommunikaatiota ja käytämme toiminnassamme multisensorisia menetelmiä sekä kuntouttavaa työotetta.

Toimipisteen uutisia ja tarinoita

Toimintakeskus Kartanonhaka

Tenholantie 10, Helsinki