Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Kippari

Nuorille aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille osallisuuden palveluja tarjoava Toimintakeskus Kippari sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin Pitäjänmäellä. Asiakkaillemme on tärkeitä struktuurin mukaiset toiminnat ja ammattitaitoiset, työlleen omistautuneet ohjaajat. Olemme lähellä asiakasta tai työkaveria, kun hän tarvitsee tukea, mutta samalla ammatillisesti osaamme ottaa etäisyyttä, kun toinen sitä tarvitsee.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Kippari - Kutomotie 6 00380 Helsinki

040 084 9455

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 548 7494

 

Kenelle

Nuorille aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

Omavalvontasuunnitelma
Toimintakeskus Kippari

Tunnemme asiakkaat

Räätälöimme asiakkaille heidän omia tarpeitaan, toiveitaan ja kykyjään vastaavia toimintoja. Suunnittelemme ryhmäkoot ja toiminnan tavoitteet aina asiakaslähtöisesti. Erilaiset toimintaryhmät rytmittävät arkeamme – meillä on esimerkiksi puistokummitoimintaa, geokätköilyä ja liikuntaa monissa muodoissa sekä monia kognitiivisia ja vuorovaikutustaitoja kehittäviä ja ylläpitäviä ryhmätoimintoja. Toimintakeskuksen ympäristössä on monta mukavaa reittiä ja aluetta ulkoiluun, ja pyrimmekin siihen, että jokaiselle asiakkaalle tarjotaan vähintään yksi ulkoilu eri muodoissa päivittäin. Sisätoiminnoissa pelaamme, luemme, keksimme tarinoita, leivomme ja harjoittelemme ja palauttelemme mieliin kouluissa opittuja taitoja.

Se, että asiakkaamme tulevat toimintaamme mielellään on parasta palautetta meille.  Toimintakeskuksessa on aktiivinen, toisinaan jopa melko hektinen tunnelma. Huolehdimme siitä, että kohtaamme kaikki tunteet rohkeasti ammattitaidolla. Mietimme myös rohkeasti uudenlaisia toimintatapoja erilaisiin tilanteisiin, ja kohtaamme asiakkaiden haastavat päivät rohkeasti ja avoimesti, sillä seuraavana päivänä saattaa paistaa taas aurinko.

Lupa viihtyä työkavereiden kanssa

Autismityön osaaminen ja kokemus on iso vahvuus, lisäksi arvostamme myös vaihtoehtoisten kommunikaation osaamista.  Toimintakeskus Kipparissa työskentelee kirjava joukko sosiaali- ja terveysalan osaavia ammattilaisia. Meitä on lähihoitajia, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja jne. Meillä työskentelyssä ei aina ole tärkeintä koulutus, vaan oikeanlainen työhön sitoutunut ja tiimiin sopiva persoona.

Toimintakeskuksen työyhteisöä on kuvattu ammatilliseksi, avoimeksi ja mukavaksi. Opiskelijoiden ja uusien työntekijöiden kertomusten mukaan meille on helppo tulla, uudet työntekijät otetaan mukaan heti alusta ja mutkattomasti. Jokaiselle uudelle työntekijälle nimetään oma perehdyttäjä, mutta jokainen työyhteisön jäsen on sitoutunut perehdyttämään uusia työntekijöitä.

Meillä on lupa viihtyä työssä sekä jakaa tiimin kesken asioita, myös niitä hankalimpia asioita. Saamme myös nauraa ja pitää hauskaa asiakkaidemme kanssa.  Asiakkaidemme toimintakyky ja haastavuus vaihtelee, jolloin työ voi ajoittain olla raskaampaa. Silloin koko tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä, miettien mikä on asiakkaalle parasta, ja miettien erilaisia vaihtoehtoja arjen haasteista selviämiseen. Kaikkia tunteita saa jakaa, mutta negatiivisuuteen ei jäädä ”makaamaan”, vaan yhdessä pyrimme pääsemään niistä yli. Yhdessä yleensä keksimme auttavan ”kikka kahdeksikon”.

Toimintakeskus Kippari

Kutomotie 6, Helsinki