Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Kippari

Kenelle: Koulunsa päättäneille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Palvelunkäyttäjiä ovat myös autisminkirjon asiakkaat sekä mielenterveyskuntoutujat.

Sijainti: Helsingin Pitäjänmäessä hyvin kulkuyhteyksien päässä.

”Tulisin myös lauantaisin, koska täällä on niin kivaa”

Toimintakeskus Kippari on jaettu kahteen eri ryhmään Takomoon ja Pajaan, joista jälkimmäisessä kommunikointi tapahtuu pääsääntöisesti puheella ja kuvien avulla. Takomon puolella käytämme puheen tukena myös tukiviittomia, kuvia ja tabletin kanssa käytettäviä kommunikointiohjelmia. Molemmissa ryhmissä järjestetään monipuolista pienryhmätoimintaa liikuntaan, kädentaitoihin ja hyvinvointiin liittyen. Lisäksi meillä on draama-, lukutuki- ja erilaisia kommunikointiryhmiä. Kipparissa tehdään myös ympäristöön liittyvää toimintaa kuten toimitaan puistokummina, kierrätetään ja tehdään yhteistyötä myös lähialueen toimijoiden kanssa.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Kippari - Kutomotie 6 00380 Helsinki

040 084 9455

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 001 6317

”Ohjaajat on niin ihania, että niitä voisi halata”

Meillä jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja hänen tarpeisiinsa vastataan. Jokaiselle suunnitellaan oma päivä- ja viikko-ohjelma. Molemmissa yksiköissä voi oppia esimerkiksi kodinhoidollisia taitoja, oman hyvinvoinnin ylläpitoa, sosiaalisia taitoja ja tunnetaitoja. Toimintakeskuksessa kävijät arvostavat erityisesti harrastusryhmiä ja ihania ohjaajia. Vahvuutemme on moniammatillinen osaaminen ja joukkoomme kuuluu lähihoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, liikunnanohjaajia ja oppisopimuksella opiskelevia lähihoitajia. Yksiköissämme on sekä tuoreita vastavalmistuneita, että pitkään alalla työskennelleitä.

Toimintakeskus Kippari

Kutomotie 6, Helsinki