Työllistyminen ja osallisuus, Tampere

Toimintakeskus Lyyli

Työllistymisen ja osallisuuden palveluita aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille tarjoava Toimintakeskus Lyyli sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa, Tampellan kaupunginosassa. Erinomainen sijaintimme antaa mahdollisuuden asiakkaiden osallisuuden tukemiseen ja aktiiviseen arkeen. Ohjaajamme toteuttavat toimintaa isolla sydämellä ja heittäytyen, luoden toimintakeskuksen arjesta leppoisaa ja kokemusrikasta.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Lyyli - Tampellan Esplanadi 9 33100 Tampere

040 183 7819

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 539 9004

 

Kenelle

Aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

 

Mun juttuja sulle

Toimintakeskus Lyyli julkaisee Marttis-verkkolehteä. Verkkolehden toimittajat vierailevat tapahtumissa ja kirjoittavat blogeja sekä tarinoita.

Lue Marttista

 

Omavalvontasuunnitelma
Toimintakeskus Lyyli

”Me tykätään kokeilla kaikkea uutta”

Päivien toiminnat keskittyvät suurelta osin erilaisten tiimien ympärille. Tiimit on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakkaille vaikuttamismahdollisuus on tärkeä asia, ja he ovatkin itse määritelleet toiminnan alussa, mistä he ovat kiinnostuneita ja mitä he haluaisivat Lyylissä tehdä. Tiimejä on esimerkiksi mediatiimi, työtiimi, kädentaitotiimi, sporttitiimi ja kirjallisuustiimi. Asiakkaat voivat vaikuttaa tiimien toiminnalliseen sisältöön kertomalla toiveistaan viikoittain järjestettävässä asiakaspalaverissa. Kehotamme asiakkaita antamaan myös palautetta, jota voi antaa suullisesti, kirjallisesti nimellä/nimettömästi palautelaatikkoon.   

Yksikkömme osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ja liikumme monipuolisesti Tampereella.  Hyödynnämme aktiivisesti paikallista kulttuuritarjontaa esim. käymällä taidenäyttelyissä ja ilmaiskonserteissa. Tavoitteena on myös vuoden 2020 aikana aloittaa yhteistyötä Tampereen muiden kehitysvamma-alan toimijoiden kanssa ja kehittää yhdessä tapahtumia. Yksiköstä käydään myös lähikaupassa hyllyttämässä tuotteita, sekä siivoamassa yhteistyökumppanin tiloja. 

Tahto suunnitella ja toteuttaa sisältöjä

Yksikkömme työntekijöillä on tahto suunnitella ja toteuttaa sekä itsenäisesti että yhdessä työryhmän kanssa asiakaslähtöistä ja monipuolista sisältöä asiakkaiden tavoitteiden mukaisesti. Ohjaajat voivat hyödyntää omaa erikoisosaamistaan esimerkiksi tiimien vetämisessä. Kannustamme luovuuteen ja heittäytymiseen – elämme tätä päivää nykyajan mahdollisuuksia hyödyntäen. 

Työskentely työllistymisen ja osallisuuden palveluissa on kokonaisvaltaista. Työ sisältää niin hoidollisia tehtäviä kuin ohjauksellisiakin tehtäviä, sillä asiakkaiden avun ja tuen tarve on hyvin laaja. Työyhteisönä tiemme toinen toisiamme ja jaamme osaamistamme mielellämme. 

Tarinoita ja uutisia yksiköstä

Toimintakeskus Lyyli

Tampellan Esplanadi 9, Tampere