Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Meripihka

Kenelle: Vahvan tuen monitarpeisille autismikirjon ja kehitysvammapsykiatrian diagnoosin asiakkaille

Sijainti: Helsingin Länsi-Pasilassa, Keskuspuiston välittömässä läheisyydessä

Toimintakeskus Meripihkassa toimii tällä hetkellä 14 eri sisältöistä toiminnallista ryhmää. Jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma. Ohjelma on vahvistettu kaikkien asiakkaiden osalta pcs-kuvin.  Aktiviteettien toiminnalliset sisällöt on suunniteltu siten, että ne tukevat asiakkaiden osallisuuden ja onnistumisen sekä itse tekemisen kokemusta. Kaiken toiminnan lähtökohtana on kuntoutumista ja osallisuuden kokemuksia edistävä ja vahvistava työote. Asiakkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä tuetaan monipuolisesti ja kaikki nämä osa-alueet otetaan aina huomioon yksilöllisiä päivä- ja viikko-ohjelmia laadittaessa. Toiminnan sisältö on suunniteltu ja rakennettu yhdessä asiakkaiden kanssa.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Meripihka - Pasilanraitio 4 00240 Helsinki

044 736 2851

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 712 4247

Yhteinen motto: Kaikki järjestyy

Sijaintimme Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä mahdollistaa liikkumisen ja asioimisen siellä missä ”kaikki muutkin ovat”. Kontakteja ympäröivään yhteiskuntaan ja arjen taitoja, julkisilla liikennevälineillä liikkumisen sekä asioinnin näkökulmasta voidaan harjoitella monella eri tasolla.

Kaikki asiakkaat käyvät kerran viikossa omalla vuorollaan ja omakustanteisesti, ohjaajan tukemana, ostamassa kuluvalla viikolla mahdollisesti tarvittavat välipalatarvikkeet lähikaupoista tai kioskilta. Asiakas saa itse valita missä liikkeessä haluaa asioida. Asiakas, kuvilla selkiytetyn ostoslistan kanssa, on nykyään tuttu näky kaupan käytävillä liikkuville muille asiakkaille sekä myös kauppojen henkilökunnalle.

Talon pikkubussin käyttö kerran viikossa mahdollistaa liikkumisen myös lähialueen ulkopuolelle. Meripihkan viikon päättää yksi ehdottomista toimintojen kohokohdista eli lähtö raitiovaunulla suoraan ”ytimeen”, Kamppiin ja takaisin. Raitiovaunun kuva on viikon aikana ahkerasti käytössä samoin kuin viikko-ohjelmapohja, jossa raitovaunun kuva on perjantain kohdalla.

Jokaiselle meistä on tärkeää kokea tasavertaisuutta, tunnetta siitä, että kuulun jonnekin ja olen jollekin tärkeä. Meripihkan tiimin yhtenä tavoitteena on tehdä marginaaliryhmämme olemassaolo, myös kaikkine haasteineen, näkyväksi katukuvassa. Kun lähdemme ovesta ulos, toivomme voivamme tietoa lisäämällä hälventää epäluuloja, joiden olemassaolo vaikuttaa ympäröivän yhteiskunnan suhtautumiseen silloin kun tietoa ei ole riittävästi.

Toimintakeskus Meripihkan asiakas piha-alueella, jonka maassa lukee Kaikki järjestyy

Toimintakeskus Meripihka

Pasilanraitio 4, Helsinki