Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Nyyttipuisto

Vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille osallisuutta edistävää toimintaa sekä työtoimintaa tarjoava Toimintakeskus Nyyttipuisto sijaitsee Helsingin Alppikylässä. Moniammatillinen, osaava ja innovatiivinen työyhteisömme tukee asiakkaiden elämänhallintaa, toiminta- ja työkykyä sekä itsenäistä päätöksentekoa. Henkilökunta sekä asiakkaat uskovat ja luottavat toisiinsa, mikä luo yksikköömme välittävän ja lämpimän ilmapiirin, jossa nauru raikaa päivittäin.

”Paras paikka maailmassa, voin puhua täällä omalla kielellä. Voin pitää aamuinfon omalla koneella.”

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Nyyttipuisto - Alppikylänkatu 22-24 00770 Helsinki

044 754 4736

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 044 4297

 

Kenelle

Vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille

 

Omavalvontasuunnitelma
Toimintakeskus Nyyttipuisto

”Saa tehdä asioita, joista pitää!”

Meillä järjestetään niin elämyksellisiä kuin toiminnallisia ryhmiä, joiden sisällöt suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän toiveidensa mukaisesti. Teemme asioita yhdessä ja tuemme näin ystävyyssuhteiden luomista ja ylläpitämistä. Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilöllisesti ja henkilökunta on asiakkaan lähellä niin henkisesti kuin fyysisesti – asiakkaita rohkaistaan ja kannustetaan, jotta he saisivat onnistumisen tunteita sekä pääsisivät ylittämään itsensä.  

Monipuolisissa aistiryhmissä vain mielikuvitus on rajana – olemme tehneet seikkailuja ympäri maailmaa. Toiminnallisissa ryhmissä harjoitellaan tärkeitä arjen taitoja, kuten omien mielipiteiden ja tunteiden ilmaisua, mielikuvittelua ja heittäytymistä. Monipuolisiin ryhmiinne kuuluvat mm. kahvilaryhmä, tietokonekerho, rennot retkeilijät, minä ja tulevaisuus sekä uutisryhmä. Näissä ryhmissä opetellaan esimerkiksi asioiden hoitamista, kaupassakäyntiä, kierrätystä, oman vuoron odotusta, itsenäisen elämän taitoja sekä tunnetaitoja sekä yhteiskuntaan integroitumista. Käytössämme on monipuolisia menetelmiä vuorovaikutuksen sekä henkilökohtaisen arvioinnin ja tavoitteiden asettamisen tukena.  

Meillä arki on iloista – juhlimme yhdessä ja täällä on hyvä huumori ja paljon hassuttelua. Asiakkaat nauttivat erityisesti yhdessä vietetystä ajasta ja siitä, että pääsevät itse tekemään ja osallistumaan aktiivisesti toimintaan henkilökunnan avustuksella. Usein viikon kohokohtana asiakkaille on ollut hetki, jolloin vietämme aikaa yhdessä koko porukalla – yhteiset juhlat, elokuvahetki, kahvila tai muu vierailu.  

Aktiivinen ja osaava henkilökunta

Esteettömyys on huomioitu yksikössämme aistien näkökulmasta sisustusmaalien ja huonekalujen värivalinnoissa. Meillä on käytössä monipuoliset kommunikointivälineet, kuten painikkeet, kyllä/ei -kortit, kuvat, viittomat, kommunikaatiokansiot ja painikkeet. Erityisosaamistamme on myös haptiisit sekä voimauttava vuorovaikutus. Toimintakeskuksemme tilat on nimetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Jokaisesta tilasta löytyy kuhunkin teemaan sopiva sisustus ja aistimukset. Esimerkiksi Mummolassa voi nauttia kardemumman tuoksusta, pestä räsymattoa mäntysuovalla ja tunnustella pitsejä. Meillä on myös oma pop up kahvila Nyyttipulla, jonka tuotteet tehdään ja myydään yhdessä asiakkaiden kanssa.

Työyhteisömme on moniammatillinen, moniosaava sekä innovatiivinen. Arvostamme toistemme erilaisuutta sekä erilaisia mielipiteitä sekä kokeilemme rohkeasti uusia ideoita ja toimintatapoja. Heittäydymme rohkeasti uusiin tilanteisiin. Työyhteisöllämme on laaja kirjo erityisosaamista: kinesteettiset siirrot sekä monipuoliset tiedot ja taidot korvaavasta ja kunnioittavasta kommunikointitavasta. Lisäksi turvallisuus, lääkehoito, ergonomia, mielenterveys ja päihde, haastava asiakastyö ja autismiosaaminen, multisensoriikka, toiminta- ja fysioterapia, asentohoidot sekä apuvälineet ovat työyhteisömme erityisosaamista. Lisäksi olemme syventämässä lisää kinestetiikka osaamistamme.

Teemme tiivistä yhteistyötä lähialueen asumisyksiköiden kanssa, erityisesti naapurissa sijaitsevan Nyyttipuiston asumisyksikön kanssa.

Tarinoita ja uutisia yksiköstä

Toimintakeskus Nyyttipuisto

Alppikylänkatu 22-24, Helsinki