Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Nyyttipuisto

Kenelle: Vaikeasti kehitysvammaisille asiakkaille.

Sijainti: Helsingin Alppikylässä Setlementtiasuntojen tiloissa. Monipuoliset palvelut löytyvät noin 500 metrin päästä Jakomäestä.

Toimintakeskus Nyyttipuisto tarjoaa yksilö- ja ryhmämuotoista osallisuutta edistävää toimintaa sekä työtoimintaa, jolla tuetaan henkilön elämänhallintaa, toiminta- ja työkykyä sekä itsenäistä päätöksen tekoa. Toimintakeskuksellamme on suuret 432,5 neliön tilat ja oma sisäpiha. Tiloistamme löytyy sali, muutama toimintatila, opetuskeittiö, aula ja ruokailutila. Käytössämme on myös taloyhtiön yhteisessä käytössä oleva kuntosali. Esteettömyys on huomioitu myös aistien näkökulmasta sisustusmaalien ja huonekalujen värivalinnoissa. Meillä on käytössä monipuoliset kommunikointivälineet, kuten painikkeet, kyllä/ei -kortit, kuvat, viittomat, kommunikaatiokansiot ja katseohjautuvat tietokoneet. Toimintakeskuksemme tilat on nimetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Jokaisesta tilasta löytyy kuhunkin teemaan sopiva sisustus ja aistimukset. Esimerkiksi Mummolassa voi nauttia kardemumman tuoksusta, pestä räsymattoa mäntysuovalla ja tunnustella pitsejä. Meillä on myös oma kahvila Nyyttipulla, jossa tuotteet tehdään ja myydään yhdessä.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Nyyttipuisto - Alppikylänkatu 22-24 00770 Helsinki

044 754 4736

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 044 4297

”Toimintakeskuksessa saa tehdä asioita, joista pitää.”

Meillä järjestetään niin elämyksellisiä kuin toiminnallisia ryhmiä. Teemme asioita paljon yhdessä ja tuemme näin ystävyyssuhteiden luomista ja ylläpitämistä. Monipuolisissa aistiryhmissä vain mielikuvitus on rajana – olemme tehneet seikkailuja ympäri maailmaa. Toiminnallisissa ryhmissä harjoitellaan tärkeitä arjentaitoja, kuten omien mielipiteiden ja tunteiden ilmaisua, mielikuvittelua ja heittäytymistä. Monipuolisiin ryhmiimme kuuluvat myös remppa- ja kahvilaryhmä, tietokonekerho, biisipaja, pihatyökerho ja Sanaseppo. Näissä ryhmissä opetellaan esimerkiksi asioiden hoitamista, kaupassakäyntiä, kierrätystä, oman vuoron odotusta, kauneudenhoitoa tai kuntosalilla ja uimassa käymistä. Käytössämme on monipuolisia menetelmiä vuorovaikutuksen sekä henkilökohtaisen arvioinnin ja tavoitteiden asetannan tukena. Meillä arki on iloista, juhlimme yhdessä ja täällä on hyvä huumori. Ohjaajamme ovat koulutukseltaan lähihoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutteja sekä fysioterapeutteja. Meillä on hyvä, rauhallinen ja kannustava tunnelma.

Toimintakeskus Nyyttipuiston asiakkaita aurinkoisella pihalla puuhastelemassa yhdessä

”Paras paikka maailmassa, voin puhua täällä omalla kielellä. Voin pitää aamuinfon omalla koneella.”

Toimintakeskus Nyyttipuisto

Alppikylänkatu 22-24, Helsinki