Työllistyminen ja osallisuus, Helsinki

Toimintakeskus Poiju

Kenelle: Koulunsa päättäneille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Palvelunkäyttäjiä ovat myös autisminkirjon asiakkaat sekä mielenterveyskuntoutujat.

Sijainti: Helsingin Pitäjänmäessä hyvin kulkuyhteyksien päässä.

Toimintakeskus Poijussa on kaksi ryhmää, Kummeli ja Reimari. Kummelin asiakkaat tarvitsevat erityisen vahvaa tukea kaikissa toiminnoissaan. Reimarin asiakkaat ovat vahvan tuen tarpeessa olevia palvelunkäyttäjiä, joiden toimintakyky sallii heidän toimia isommassa ryhmässä. Yksikössä käytetään vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä puheen tukena, kuten kuvia, tukiviittomia ja tabletin kanssa käytettäviä kommunikointiohjelmia. Toimintakeskus Poijussa palvelunkäyttäjät osallistuvat pienryhmissä monipuolisiin toimintoihin joita ovat mm. erilaiset lukupiirit, liikunta-, kulttuuri-, kommunikointi- ja aistiryhmät sekä ympäristöön liittyvät toiminnat kuten puistokummitoiminta, kierrätysryhmä ja yhteistyö lähialueen toimijoiden kanssa.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Poiju - Kutomotie 6 00380 Helsinki

044 762 0302

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 001 6317

”Ohjaajat on niin ihania, että niitä voisi halata”

Meillä jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja hänen tarpeisiinsa vastataan. Jokaiselle suunnitellaan oma päivä- ja viikko-ohjelma. Molemmissa yksiköissä voi oppia esimerkiksi kodinhoidollisia taitoja, oman hyvinvoinnin ylläpitoa, sosiaalisia taitoja ja tunnetaitoja. Toimintakeskuksessa kävijät arvostavat erityisesti harrastusryhmiä ja ihania ohjaajia. Vahvuutemme on moniammatillinen osaaminen ja joukkoomme kuuluu lähihoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, liikunnanohjaajia ja oppisopimuksella opiskelevia lähihoitajia. Yksiköissämme on sekä tuoreita vastavalmistuneita, että pitkään alalla työskennelleitä.

Toimintakeskus Poiju

Kutomotie 6, Helsinki