Työllistyminen ja osallisuus, Porvoo

Toimintakeskus Tarmola

Päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille henkilöille tarjoava Toimintakeskus Tarmola sijaitsee keskeisellä paikalla Porvoon keskustassa. Meille merkityksellistä on muun muassa rauhallinen toimintaympäristö, jossa ohjaajalla on aikaa kuunnella ja tukea sekä ohjata toiminnassa tai vaihtaa kuulumisia. Hyvä sijaintimme mahdollistaa monipuolisen tekemisen, kuten asioinnit ja työtehtävät toimintakeskuksen ulkopuolella.

Toimipisteen tiedot

Toimintakeskus Tarmola - Linnankoskenkatu 28 06100 Porvoo

044 712 9237

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 724 1030

 

Kenelle

Kehitysvammaisille henkilöille

 

Omavalvontasuunnitelma
Toimintakeskus Tarmola

Jäsenenä oleminen ja yhteisöllisyys

Tarjoamme yksilöllisesti räätälöityä palvelua ratkaisukeskeisellä ja asiakaslähtöisellä toimintamallilla. Asiakkaat osallistuvat toimintaan omien tavoitteiden, mielenkiinnon ja voinnin mukaan. Toiminnassa suhtaudutaan sallivasti vaihteluihin toimintakyvyssä sekä tuen tarpeessa, ja toimintaa voidaan mukauttaa päivän vointi huomioiden keskustellen tästä asiakkaan kanssa. Asiakaslähtöisyys ja osallisuus ovat tärkeitä. 

Arjessa asiakkaillamme on muun muassa omia vastuutehtäviä, jotka voivat olla joko pysyviä tai viikoittain vaihtuvia. Tällaisia vastuutehtäviä ovat muun muassa tiskikoneen tyhjennys, paperiautomaattien täyttäminen, kukkien kastelu ja postin haku.  Ryhmätoimintojen sisältöjä ovat muun muassa liikunta, mediapaja, rentoutus, aistit, kauppa-asiointi, kierrätys, ulkoilu ja kausien vaihtuessa teemaryhmät.  

Asiakaslähtöinen ja rohkea työote

Ohjaajan työ meillä on monipuolista sisältäen mm. yksilö- ja ryhmäohjausta, suunnittelua, kirjaamista, hoitotyötä ja toiminnan kehittämistä yhdessä tiimin kanssa. Työntekijämme kuuntelevat asiakkaita eri kommunikaatiotapoja käyttäen sekä uskaltavat heittäytyä asiakkaiden kanssa juuri siihen elettävään hetkeen. Ohjaajillamme on hyvä tilannetaju ja hosaavat ennakoida ja tukea asiakasta oikeassa kohdassa. 

Kuvaamme itseämme monesti työperheenä, jossa jokainen jäsen on arvokas. Meillä keskustellaan eettisesti, avoimesti ja asiantuntevasti. Tiedämme, että työssä kaikkein tärkeintä on asenne, joka on asiakaslähtöinen ja kiireisiäkin päiviä pelkäämätön. 

Toimipisteen uutisia ja tarinoita

Toimintakeskus Tarmola

Linnankoskenkatu 28, Porvoo