Lapsi- ja perhepalvelut, Espoo

Turva

Kenelle: Kehitysvammaisille täysikäisille henkilöille, joilla on haasteita elämässään.

Sijainti: Luonnonkauniissa Espoon Lakistossa, turvallisen kyläyhteisön sydämessä

Turva on kahdeksanpaikkainen kehitysvammapsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutuspalveluja tarjoava yksikkö. Meillä toteutetaan myös tilapäishoidonjaksoja kotona asuville kehitysvammaisille henkilöille. Tutkimus- ja kuntoutusjakso suunnitellaan jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisesti. Jakson pituus voi vaihdella muutamasta päivästä noin kolmeen kuukauteen. Asiakkaitamme ovat pääasiassa kehitysvammaiset täysikäiset henkilöt, joilla on haasteita elämässään. Asiakkailla on usein kehitysvammansa lisäksi autismia tai psykiatrisia ongelmia.

Toimipisteen tiedot

Turva - Kumputie 1 02980 Espoo

040 635 7658

palveluyksikön johtaja (ark. 7-15)

040 6249 554

 

Tilapäishoidon asiakaspaikkojen tiedustelut Rinnekodin asiakkuussuunnittelusta 02063 855 00

Asiakkaalle arvoa

Turvassa asiakkaan kanssa opetellaan uusia toimintatapoja arjessa selviytymiseen kuten perustarpeista huolehtimisen taitoja. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti. Pohdimme jokaisen elämäntilannetta ja arvioimme, miten sitä voisi parantaa. Pyrimme myös viemään asiakkaan omaan ympäristöön jotain, joka tuo asiakkaalle arvoa. Jakson tavoitteena voi olla myös opetella arjen taitoja ja kotoa irtaantumista tilapäishoidon avulla.

Päivät ovat erilaisia mutta yleensä aamutoimien jälkeen asiakkaat lähtevät työtoimintaan, jos sellainen on, muutoin osallistutaan yksikön järjestämään toimintaan. Lounaan jälkeen pidetään päivälepo tai oleskellaan rauhallisesti yksikössä. Päivällisen jälkeen vuorossa on jälleen yksikön järjestämää tekemistä kuten autoretki tai saunomista. Iltapalan jälkeen iltatoimet ja sitten nukkumaan. Arjessa käydään keskustelua asiakkaiden jaksoon liittyvistä tavoitteista, ja pyritään rakentamaan arki kuntoutusta tukevaksi. Työhön kuuluu myös asiakkaan verkoston huomiointi, kuten käynnit asiakkaan omassa kotona tai yhteydenpito omaisiin.

Jokaiselle turvallinen ympäristö olla

Turva on sisustukseltaan yksinkertainen ja pelkistetty yksikkö. Turvassa on panostettu tilojen siisteyteen, sillä yksikön luonteen puolesta pyrimme luomaan turvallisen ympäristön kaikille asiakkaillemme. Jokaisen asiakkaan voinnin ja toiveiden mukaan omia huoneita voi sisustaa jonkin verran. Jokaisella asiakkaalla on käytössä oma huone ja kaksi yhteistä wc-tilaa. Yksikkö on jaettavissa väliportilla kahteen osaan tarvittaessa rauhallisen tunnelman säilymiseksi. Kahdessa huoneessamme on mahdollisuus sähkölukituksen käyttöön.

Erityisosaamisalaamme ovat runsastarpeiset asiakkaiden ohjaus ja kuntoutus. Haastava käyttäytyminen ei ole yksikköömme tulon este, vaan pyrimme selvittämään sen syitä ja auttamaan arjenhallinnan parantumisessa. Yksikössä kaikki työntekijät ovat koulutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, kuten esimerkiksi sairaanhoitajia tai lähihoitajia. Henkilöstö on joustavaa, ja pyrkii avoimeen vuorovaikutukseen koko yhteisön kanssa.

Turva

Kumputie 1, Espoo