Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Tuulikannel

Kenelle: Ympärivuorokautista tukea ja hoitoa tarvitseville kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Rauhallisella asuinalueella Helsingin Malminkartanossa hyvin kulkuyhteyksien varrella. Kaikki tärkeimmät palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Olemme rakentamassa uutta Tuulikannelta samalle tontille. Sen arvioitu valmistuminen on 5/2022

Tuulikanteleessa on 13 esteetöntä kotia asukkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea asumiseen ja huolenpitoa. Asukkaittemme yhteiskäytössä on olohuone, keittiö, kodinhoitohuone ja sauna- ja kylpytilat. Piha-alueemme on puutarhamainen, iso ja aidattu. Palveluihimme kuuluu tarpeenmukaisen hoidon ja huolenpidon lisäksi toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toimintaa, ateria-, vaatehuoltoa-, peseytymis- ja siivouspalveluita sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistäviä palveluita.

Toimipisteen tiedot

Tuulikannel - Tuulenpesäntie 14 00410 Helsinki

040 543 7936

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 543 1344

Kodikasta tunnelmaa ja mukavaa yhdessä tekemistä

Tuulikanteleessa jokainen asukas elää omaa yksilöllistä arkea, joka on suunniteltu yhdessä asukkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa. Jokaisella asukkaallamme on oma nimetty vastaava ohjaaja. Asukkaamme voivat halutessaan osallistua päivä- ja työtoimintaan sekä yhteisiin arjen askareisiin, kuten pyykin pesuun ja ruoanlaittoon. Yhdessä vietetty aika on meille tärkeää. Käymme esimerkiksi säännöllisesti retkillä, juhlimme syntymäpäiviä ja vietämme vapaa-aikaa yhdessä. Kesällä pihallamme pääsee grillaamaan ja hoitamaan kukka- ja yrtti-istutuksia. Viikoittaisessa asukaskokouksessa asukkaat voivat vaikuttaa yhteisön toimintaan, esittää toiveita ja antaa palautetta.

”Tuulikanteleessa on hyvä yhteishenki, autetaan toisia ja on turvallista. Apua saa koko ajan kellon ympäri.”

Tuulikannel

Tuulenpesäntie 14, Helsinki