Asumisen tuen palvelut, Vantaa

Vapaalankoti

Vapaalankoti on koti yksilöllistä ja ympärivuorokautista asumisen tukea, huolenpitoa ja avustamista tarvitseville varttuneemmille kehitysvammaisille, mutta yksikkö sopii myös nuoremmille, jotka hyötyvät rauhallisesta kodinomaisesta yhteisöstä. Yksikkömme sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla pientaloalueella Vantaan Vapaalassa. Alueella on hyvät bussiyhteydet sekä Myyrmäkeen että Helsinkiin.

Vapaalankoti on 10 asukkaan rivitalokoti, josta saa ympärivuorokautista asumisen tukea. Pieni yksikkömme tarjoaa kodinomaista tunnelmaa ja rauhaa. Vapaalankodissa on asukkaidemme yhteisessä käytössä keittiö, kylpyhuone ja wc. Yhteisessä käytössä on myös kodinhoitohuone ja saunatilat. Isolla takapihallamme asukkaamme voivat ulkoilla turvallisesti. Kesällä myös ruokailemme pihalla ja hoidamme yhdessä puutarhaa.

Toimipisteen tiedot

Vapaalankoti - Ilpolankuja 2 01650 Vantaa

040 529 5684

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 472 6630

 

Kenelle

Varttuneemmille kehitysvammaisille ihmisille, mutta yksikkö sopii myös nuoremmille, jotka hyötyvät rauhallisesta kodinomaisesta yhteisöstä.

Omaohjaaja tukena arjessa

Kaikilla asukkaillamme on omaohjaaja, joka tarjoaa yksilöllistä ja läsnäolevaa huolenpitoa asukkaamme oman aikataulun mukaisesti. Omaohjaaja on tukena esimerkiksi arjenaskareissa kuten aamutoimissa ja kodinhoidossa. Asukkaamme viikko-ohjelmaan voi kuulua erilaisia retkiä ja säännöllistä kerhotoimintaa. Vietämme kaksi kertaa viikossa yhteisen tuokion, jolloin esimerkiksi piirrämme, askartelemme, teemme käsitöitä tai harrastamme musiikkia. Kerran viikossa järjestämme asukaskokouksen, jossa keskustellaan asukkaiden kuulumisista ja toiveista. Työntekijämme ovat kokeneita ja koulutustaustaltaan moniammatillisia.

Vapaalankoti asukkaat tekevät hillovoileipiä

Vapaalankoti

Ilpolankuja 2, Vantaa