Asumisen tuen palvelut, Jyväskylä

Vehka

Kenelle: Kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

Sijainti: Jyväskylän Haukkalassa, hyvien palvelujen ja lähivirkistysalueiden läheisyydessä.

Vehka tarjoaa kodin kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, jotka tarvitsevat yksilöllisesti suunniteltuja tukipalveluja. Vehkassa on 21 asuntoa vahvempaa tukea tarvitseville henkilöille ja 6 tukiasuntoa erillisessä rivitalorakennuksessa. Rakennukset muodostavat suojaisan ja esteettömän liikkumisen mahdollistavan pihapiirin. Asukkaiden palvelutarpeita ja esteettömyyttä on ajateltu niin rakennuksen sisätiloissa kuin ulkona. Vehkan tilat on suunniteltu moniaistillisiksi ja Green Care -teeman mukaisiksi. Tiloihin tulee paljon luonnon valoa ja monipuoliset viherhuoneet sekä istutusalueet.

Vehkaa rakennetaan parhaillaan ja sen arvioidaan valmistuvan 2/2022.

Jokainen asukas sisustaa itse oman asuntonsa mieleisekseen. Asunnot sijoittuvat neljän viiden asukkaan ryhmiin, joilla on yhteiset oleskelutilat. Kerroksissa on myös yhteiset viherhuoneet ja keittiöt. Asukkaiden käytössä on myös viihtyisät saunatilat.

 

Toimipisteen tiedot

Vehka - Haukankaari 12 40740 Jyväskylä

 

Miten asukkaaksi Vehkaan?

Rinnekodin palvelujen asiakkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta.

 

Voit kysyä lisätietoja myös Rinnekodin asiakkuussuunnittelusta:

Maria Järkkälä, asiakkuussuunnittelija
maria.jarkkala@rinnekoti.fi
040-4814247

Lisätietoja:
Essi Rasehorn, palvelualuejohtaja
044-750 9763

Hyvinvointia ja osallisuutta luonnosta

Mitä Green Care tarkoittaa Vehkassa? Yleisesti Green Carella tarkoitetaan luontoon tukeutuvien menetelmien ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista hyödyntämistä sote- ja hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Usein ajatellaan, että Green Care -menetelmiä voidaan toteuttaa vain maatilalla tai luonnon helmassa, mutta Rinnekoti tuo Green Caren myös Vehkaan, kaupunkiympäristöön. Vehkassa on mm. viherhuoneet, pihassa istutusalueita ja tuomme toimintaan moniaistillisia luontoon liittyviä osallisuuden ja kokemuksellisuuden elementtejä.

Vehka

Haukankaari, Jyväskylä, Suomi