Asumisen tuen palvelut, Espoo

Vilkka

Kenelle: Kehitysvammaisille nuorille aikuisille, joilla saattaa esiintyä mielenterveyden ongelmia, haastavaa käyttäytymistä tai päihdeongelmia.

Sijainti: Maaseutumaisen Lakiston alueella on runsaasti virkistysmahdollisuuksia. Kattavat palvelut löytyvät noin 10 km päästä Nurmijärven Klaukkalasta tai Espoon Kalajärveltä, bussipysäkki on lähellä.

”Vilkalle on aina mukava tulla, kun jo ulko-ovelle kuuluu vilkas puheensorina ja iloiset naurut!”

Vilkka sijaitsee lämmintunnelmaisessa vanhassa kerrostalossa, jossa on oma tukiasunto jokaiselle kuudelle kehitysvammaiselle asukkaalle itsenäisempään asumiseen. Kaikilla asukkaillamme on vuokrasuhteinen tukiasunto, jonka voi sisustaa oman näköiseksi. Asunnot ovat kerrostalossa neljässä kerroksessa, joten Vilkka sopii henkilöille, joilla ei ole liikuntarajoitteita. Ruokailla voi omassa asunnossa tai yhteisissä tiloissa. Oleskelutiloissa saa seuraa myös tv:n katseluun ja yhdessäoloon. Kesällä voidaan viettää aikaa grillaten ja pihapelejä pelaten. Käytössä on myös sauna ja pyykkitupa. Useimmat asukkaamme käyvät työ- tai päivätoiminnoissa. Asumisen pelisääntöjä harjoitellaan yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Toimipisteen tiedot

Vilkka - Rinnekodintie 3 02980 Espoo

040 032 7572

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 463 5456

Tukea asukkaan omiin valintoihin

Huomioimme asukkaan voimavarat ja tarjoamme turvalliset puitteet oman elämänhallinnan kehittämiselle. Tukea ja apua tarjotaan juuri sen verran, kuin on tarpeen. Tarjoamme mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, mutta emme päätä asukkaan puolesta. Teemme yhteistyötä ja uskomme, että ratkaisukeskeisellä ajattelulla saamme parhaat tulokset. Rakennamme pitkäkestoisia ja luottamuksellisia asiakassuhteita. Palveluesimiehen lisäksi Jokipolulla on sairaanhoitaja ja 9 ohjaajaa. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Vilkka

Rinnekodintie 3, Espoo, Suomi