Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Ympäristöryhmä

Kenelle: Kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille.

Missä: Pohjois-Espoon Lakistossa

Ympäristöryhmä on osa Lakiston ulkotyötoimintaa. Toiminta on ryhmämuotoista ja suunnattu nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille, jotka haluavat liikkua luonnossa ja tehdä erilaisia kädentaidollisia tehtäviä. Ympäristöryhmässä toimiminen vaatii kohtalaista fyysistä kuntoa. Toiminnan ohella harjoitellaan sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista sekä arjen perustaitoja.

Ympäristöryhmän tehtäviin kuuluu yksilöllisten kädentaidollisten tehtävien tekeminen.  Keräämme Lakiston luonnosta materiaaleja, joita hyödynnämme tehdessämme tuotteita myyntiin, esimerkiksi linnunpöntöt, hyönteishotellit, kynttilät ja saippuat. Tekemisessä huomioidaan kierrätysmateriaalien hyödyntäminen, luontolähtöisyys ja kestävä kehitys.

Käymme tekemässä pienimuotoisia pihatöitä tilauksesta asiakkaiden pihoilla. Hoidamme Lakiston istutusalueita ja kuusiviljelmiä sekä teemme ja hoidamme alueen kausi-istutuksia.
Asiakkaat voivat halutessaan osallistua toimintapäivän aikana erilaisiin yhteisiin tapahtumiin, tarpeidensa mukaisiin ryhmiin sekä ohjattuun liikuntaan.

Ympäristöryhmän ohjaajilla on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen lisäksi puutarha-alankoulutus- ja Green Care-opintoja. Ohjaajat toimivat Green Care-toiminnan eettisten ohjeiden mukaisesti ja suhtautuvat työhönsä kehittämishaluisesti sekä asiakaslähtöisesti.

Asiakkaiden kertomaa:

”Mukava kun saa ulkoilla. Asiakaskeikat ja verstashommat on kivoja. Monipuolisesti kädentaitoja”

”Kivat työkaverit ja hyvä yhteishenki. Autetaan toisia. Me ollaan huumorintajuista sakkia”

Toimipisteen tiedot

Puutarha - Skogbyntie 4 02980 Espoo

040 480 7039

palveluyksikön johtaja (arkisin 8-16)

044 759 7041

Tarinoita ja uutisia yksiköstä

Puutarha

Skogbyntie 4, Espoo