8.6.2022

Tuulikanteleen uudet tilat ovat asukkaille mieluisat

Helsingin Malminkartanoon valmistui toukokuun alussa Tuulikanteleelle aivan uudet tilat, jonne asukkaat pääsivät muuttamaan. Uusi Tuulikannel rakentui vanhan yksikön viereen, joten muuttopäivä sujui jouhevasti, kun useimmille asukkaille muuttomatkakaan ei ollut pitkä. Nyt asukkaat iloitsevat uusista viihtyisistä tiloista ja suunnittelevat tupaantuliaisia. 

Pitkään Tuulikanteleessa asunut Tarja on tyytyväinen uuteen asuntoonsa, jonka hän valitsi itselleen ikkunasta näkyvän maiseman perusteella.  

Huoneeseen tulvii auringonvaloa ja ikkunan takaa näkyy kauniisti vihertäviä puita. Ensimmäisen yön jälkeen Tarja kuitenkin oppi, että illalla kannattaa sulkea sälekaihtimet. 

“Heräsin ensimmäisen yön jälkeen aamulla aikaisin siihen, kun aurinko paistoi ja valaisi huoneen”, Tarja kertoo. 

Nainen istuu harmaassa nojatuolissa ja hymyilee.

Tarja viihtyy uudessa asunnossaan ja nauttii erityisesti ikkunasta näkyvästä vehreästä maisemasta.

Muuttopäivästä jäi hyvät muistot

Tarja kertoo muuttopäivän sujuneen mukavien muuttomiesten avulla hyvin. Muuttomatka ei ollut myöskään pitkä. Kun muuttoapurit olivat lähteneet, alkoi Tarja järjestellä asuntoa mieleisekseen. Nyt tavarat ovat pikkuhiljaa löytäneet paikkansa, mutta vielä vähän on tehtävää.

Myös Säde viihtyy Tuulikanteleen uusissa tiloissa hyvin. Ensimmäinen yö uudessa asunnossa oli hieman jännä, mutta silti oli nukuttanut hyvin. “Ihan parasta on tämä uusi asunto”, Säde iloitsee. Hänkin muistelee muuttopäivän sujuneen mukavasti.

Malminkartano on asuinalueena hyvin luonnonläheinen ja vehreä. Säde kertoo kokevansa alueen viihtyisäksi. Seuraan liittynyt Pieti kertoo, että tykkää välillä käydä kävelemässä lähellä olevia kuntoportaita. “Jaksan kävellä ne kuusi kertaa”, hän iloitsee. 

Nainen istuu pöydän ääressä ja hymyilee. Pöydällä harmaa muki.

Säde suunnittelee jo mielellään tupaantuliaisia.

Tupaantuliaiset suunnitteilla

Säde ja Pieti odottavat innolla Tupaantuliaisia ja innostuvat yhdessä niitä jo ideoimaankin. 

 “Herkkuja, ilmapalloja ja hyvää musaa”, listaa Säde tupareihin toivomiaan asioita.  

Pieti alkaa laulamaan Antti Tuiskun kappaletta Peto on irti, sillä sitä voisi ainakin juhlissa kuunnella ja tanssia. Ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta se on varmaa, että juhlat pidetään. 

Tupaantuliaisetkin on jo Tarjallakin käynyt mielessä.  “Ensin pitää hoitaa kaikki tavarat paikoilleen, sitten vasta juhlitaan”, hän kuitenkin toteaa. 

Nuori mies istuu sohvalla ja näyttää peukkua molemmilla käsillään.

Pietin mielestä Malminkartano on mukava paikka asua. Lähellä olevia kuntoportaita on kiva käydä kävelemässä.

Aiheeseen liittyvät