1.10.2019

Vaikuttava yhteistyö ja moniammatillisuus teemana Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä

Valtakunnallisia lastensuojelupäiviä vietetään tänä vuonna Tampereella. Lastensuojelupäivien teemana on yhdessä tekeminen ja moniammatillinen yhteistyö. Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen korostaa teemaa avaavassa tiedotteessa, että vaikuttava yhteistyö rakentuu tarpeesta. Yhteistyön tuleekin vastata parhaalla mahdollisella tavalla lapsen ja perheen yksilöllisiin tarpeisiin.

Lasten ja nuorten palveluiden johtaja Jarmo Lonkola ja asiakkuuspäällikkö Jaana Laaksonen Rinnekodin messuständillä

– Yhteistyö ja moniammatillisuus on tärkeä teema myös erityislasten näkökulmasta, sanoo Rinnekodin lasten ja nuorten palvelujen johtaja Jarmo Lonkola.

-Työskentelytapa yksiköissämme on perhekeskeistä ja moniammatillista. Haluamme turvata lapsen kokonaisvaltaisen hoidon sekä edistää ja tukea lapsen ja hänen koko perheensä hyvinvointia ja näin varmistaa hoidon vaikuttavuuden, jatkaa Lonkola.

Tämän johdosta kaikki palvelumme suunnitellaan ja räätälöidään aina lapsen tarpeesta lähtien. Lapsen mielipiteen selvittämiseksi henkilökunnallamme on käytössä erilaisia kommunikaatiota tukevia ja korvaavia menetelmiä.

Rinnekodin lasten ja perheiden palvelujen tarjonta on laajentunut viime vuosien aikana. Lastensuojelupalvelujen lisäksi tarjoamme lasten lyhytaikaista ja pitkäaikaista asumispalvelua sekä tilapäishoitoa erityisesti kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille.

-Tilapäishoito palveluissamme mahdollistaa vanhemmille loman esimerkiksi omaishoidon vapaiden aikana, kertoo Lonkola.

-Lyhytaikainen tilapäishoito palveluissamme mahdollistaa vanhemmille loman esimerkiksi omaishoidon vapaiden aikana, kertoo Lonkola.

Palveluitamme erityislapsille ja -nuorille on tarjolla Espoossa, Helsingissä ja Lahdessa.

Tule tutustumaan ja kuulemaan lisää Rinnekodin lasten ja nuorten palveluista. Meidät löydät Lastensuojelupäivillä 1.-2.10.2019 esittelypisteeltä 99-100.

Aiheeseen liittyvät