13.3.2020

Vältä vierailuja yksiköissämme, jos olet kipeä

Koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt Suomessa ja Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Lisäksi liikkeellä on kausi-influessaa ja vatsatauteja. Koronavirus tarttuu pisaroiden välityksellä, kun ihminen yskii tai aivastaa ja leviää myös mahdollisesti käsien kautta. Haluamme turvata asiakkaidemme ja henkilökuntamme hyvinvoinnin, joten otathan huomioon ohjeemme.

Vierailut yksiköissämme

Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi emme ota yksikköihimme vieraaksi ryhmiä.

Läheisten vierailut ovat mahdollisia jos

  • Luet ja noudatat ovella olevia ohjeitamme varotoimista ja pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta. Lue käsienpesu ja yskimisohjeet.
  • Mikäli sinulla on lieviä flunssan oireita, olet kipeä tai perheessäsi on vatsatautia, vältäthän ystävällisesti vierailua siihen saakka, että olet tervehtynyt.

Vältä vierailua, jos

  • sinulla tai lähipiirissäsi epäillään koronavirustartuntaa.
  • Vaikka sinulla ei olisi oireita, mutta olet vieraillut epidemia-alueella viimeisen kahden viikon aikana, pyydämme, ettet vieraile yksiköissämme.

Voit pitää läheiseesi yhteyttä esimerkiksi puhelimen tai videopuhelun välityksellä. Henkilökuntamme auttaa tässä tarvittaessa.

 

Toimintakeskusten päiväaikainen toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti

Rinnekoti ei sulje ainakaan toistaiseksi Työllisyyden ja osallisuuden palveluja tarjoavia toimintakeskuksiaan. Tarjoamme näitä palveluja kuntien hankintasopimuksilla ja asiakaskohtaisten päätösten perusteella. Asumisyksiköidemme henkilökuntaa on ohjeistettu, että oireilevia päivätoiminnan asiakkaita ei lähetetä toimintakeskuksiin, vaan heitä hoidetaan oireenmukaisesti asumisyksikössä ja toimitaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti esimerkiksi koronatartuntaepäilyn osalta.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät