4.1.2021

Vammaisalan osaajaksi oppisopimuksella

Katarina Leivo suorittaa lähihoitajaopinnot loppuun Rinnekodissa oppisopimuksella. Leivoa kiinnosti nimenomaan vammaistyön osaamisala, jota ei lähiopetuksena voinut suorittaa. ”Oppisopimus on siinäkin mielessä loistava juttu, että saan tästä palkkaa, eikä tarvitse opintojen ohella tehdä muita töitä elääkseen”, Leivo iloitsee.

Oppisopimus on joustava tapa suorittaa opinnot loppuun. ”Voin itse vaikuttaa niin työvuoroihin, kuin lähiopetuspäiviin.”

Leivo opiskelee kaksoistutkintoa Järvenpäässä Seurakuntaopistolla. Lähihoitajan tutkinnon lisäksi tavoitteena on ylioppilastutkinto.

Rinnekoti tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet oppisopimusopiskeluun. ”Edellytyksenä on, että opinnoista on suoritettu 2/3. Loput niistä sujuu käytännönläheisesti meillä”, kertoo kehittämispäällikkö Jonna Salomaa, joka koordinoi oppisopimusopiskelijoita.

”Oppisopimusopiskelijana pääset tekemään merkityksellistä työtä osana moniammatillista tiimiä ja opintojen jälkeen on hyvät mahdollisuudet työllistyä suoraan meille”, jatkaa Salomaa.

Leivo kertoo, että muut työntekijät ja asiakkaat ovat ottaneet hänet hyvin vastaan. ”Aluksi olin toki uusi ihminen asiakkaille ja tutustuminen vei oman aikansa. Mutta nyt tuntuu jo siltä, että olen osa tätä porukkaa.”

Rinnekoti on osa Diakonissalaitosta ja tarjoaa oppisopimusopiskelijalle monia ison talon etuja. ”Meillä järjestetään paljon koulutusta ja opiskelijanakin on mahdollista päästä mukaan kehittämään. Viime aikoina olemme panostaneet mm. kommunikaatio-osaamiseen, josta on hyötyä käytännön työssä asiakaskuntamme kanssa”, kertoo Salomaa.

 

Kiinnostuitko oppisopimuksesta?

Lue lisää ja ota yhteyttä.

Aiheeseen liittyvät