12.4.2019

Vierailijoita Valko-Venäjältä

Kornetin työhönvalmennuksessa vieraili tänään joukko valkovenäläisiä asiantuntijoita EU-rahoitteisesta ”From inclusive schools to inclusive cities”-projektista. Vierailijoiden joukossa oli asiantuntijoita Navapolackin kunnasta, jotka ovat mukana projektissa luomassa ja mahdollistamassa inklusiivisempaa ympäristöä.

Kahdeksan vierailijaa Valko-Venäjältä seisoo kahden Kornetin työhönvalmennuksen henkilön kanssa keskellä huonetta, katsoen seinällä olevaa teosta.

Suomessa he olivat kiertäneet useissa eri kohteissa ja kaupungeissa. Rinnekodin toiminnassa heitä kiinnosti erityisesti kehitysvammaisten työelämäosallisuus ja miten me heitä siinä tuemme.

Työhönvalmentajamme Kaisa Nissinen kertoi työllistymistä edistävistä palveluista, jonka jälkeen tutustuimme Kornetin työhönvalmennusyksikön toimintaan asiakkaidemme yhden asiakkaamme johdolla. He olivat erityisen kiinnostuneita yksilöllisestä toiminnan suunnittelusta ja siitä, miten asiakkaat saavat vaikuttaa päiviensä sisältöön.

Vierailijat kertoivat lyhyesti myös omasta toiminnastaan ja joitain yhteneväisyyksiä oli löydettävissä. Rinnekodissa tehtävä työ oli vierailijoiden mielestä kovin mielenkiintoista ja he uskoivat saavansa vierailusta hyvää näkemystä tekemälleen työlle ja kehittämiselle kotikunnassaan.

Aiheeseen liittyvät